11/03/2017 | Yazar: Aslı Alpar

6. Feminist Forumun ilk oturumunun konuşmacısı Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nden ihraç edilen Esra Dabağcı ihraç sürecini ve dayanışmayı anlattı.

Esra Dabağcı: ‘Hatırlamak ideolojiktir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

6. Feminist Forumun ilk oturumunun son konuşmacısı Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nden ihraç edilen Esra Dabağcı ihraç sürecini ve dayanışmayı anlattı.

Dabağcı, Büyük şehirdeki akademilerin birer özgürlük alanı olduğunu, bu sebeple ihraç sürecinde çok yalnız hissetmediğini ancak diğer illerdeki üniversitelerde ihraç edilen akademisyenlerin çok daha zor bir süreçle ihraç edildiklerini hatırlattı.

İhracın cinsiyetinin tartışılması gerektiğini söyleyen Dabağcı, imza sürecinin kısa tarihi üzerine konuştu.

Hatırlamak ideolojiktir

Esra Dabağcı barış imzacısı olma sürecini şöyle anlattı: “12 Ocak 2016 tarihli Cumhurbaşkanın ilk açıklamasına dönmek istiyorum. Ben ikinci imzacıyım, metin önüme ilk geldiğinde çekincelerim vardı, sürekli bir sinizim içinde yaşıyordum, olup bitenlere hiçbir şey yapamama hali sürüyordu. Cumhurbaşkanının 12 Ocak tarihli açılmasının ardından imzamı attım.“ Dabağcı, imza atmaz ise bu zor günleri nasıl hatırlayacağını düşünerek barış imzacısı olduğunu ifade etti ve hatırlamanın ideolojik olduğunun altını çizdi.

Dabağcı, ihracın ardından, yeni şeyler inşa etmek gerektiğini, dayanışma akademilerini, sokak akademilerini çok önemsediğini, bu mekânları dönüştürmek gerektiğini ifade etti.

Dabağcı sözlerine, kadınların deneyimlerinden faydalanarak, yeni yerler inşa ederek bu distopik düzenden kurtulabileceğimizi ifade ederek son verdi.


Etiketler: kadın
İstihdam