26/05/2014 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Gezi protestoları sırasında 1 Haziran 2013 tarihinde polis Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük davasının beşinci duruşması bugün yapıldı.

Ethem’in annesi: Bütün umudum sizsiniz, size güveniyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gezi protestoları sırasında 1 Haziran 2013 tarihinde polis Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük davasının beşinci duruşması bugün yapıldı. Davanın bir sonraki duruşması 7 Temmuz'da.
 
Ankara Adliyesi önüne gelen kalabalık grup duruşma süresince şiirler, müzik ve sloganlarla Sarısülük’ün ailesine destek verdiler.
 
Ethem’in annesi Sayfi Sarısülük, “Oğlumun senesi geldi ama suçlular hâlâ işini yapıyor. Bu katilden hesabını ben soracağım. Bu davayı Tayyip’e bırakmayacağız. Cezasını biz vereceğiz. Bütün umudum sizsiniz, size güveniyorum” dedi.
 
“Başbakanın sözleri yargı için talimat oluyor”
CHP Milletvekilleri Levent Gök, Aylin Nazlı Aka, Mahmut Tanal ile Berkin Elvan’ın anne ve babasının da katıldığı duruşmadan çıkışta Avukat Kazım Bayraktar yaptığı açıklamada ”Bu duruşmaya gelirken zayıf bir ihtimal de olsa tutukluluk kararı çıkabilir diye umuyorduk. Fakat Uğur Kurt, Ayhan Yılmaz’ın polis tarafından vurulmasından sonra Başbakanın söylediği o söz yargıya da verilmiş bir talimattır. Bu mahkeme başka tür davalarda sürekli insanları tutuklayan mahkemedir. Güya özel mahkemeler kaldırılmış ama her tarafta AKP’nin hâkim, yargıç ve savcıları çıkmaktadır karşımıza. Bugün de gördük ki Başbakan sürekli ortamı gerecek ve provoke edecek, polis öldürecek, yargı da koruyacak.”
 
Davaya müdahil olarak katılan Çağdaş Hukukçular Derneği Avukatı Murat Yılmaz “Bugün Ahmet Şahbaz hakkındaki tutuklama talebimiz reddedildi. Bu 6. Ağır Ceza Mahkemesi sürekli ve hukuksuz tutuklama kararlarına imza atan Afak İlleez’dir. Yargı siyasi iktidardan aldıkları talimat ve güçle suçlu polisleri önce koruyarak sonra da aklamaktadır. Mahkemede hâkim ‘siz- biz’ diye hitap ederek, “Beni mi korkutacaksınız?” diyerek tarafını belli etmektedir. Ama biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Saldırsalar da, terörize etseler de Ethem Sarısülük ailesinin yanında olacağız. ”
 
Ahmet Şahbaz ölümlüdür!
Ankara Dayanışması adına yapılan basın açıklamasında “Bugün buraya, adaletsizliğinizi, vahşetinizi, zulmünüzü yüzünüze vuramaya geldik. Soma’da işçiler yoksulluklarının bedelini canlarıyla öderken, cemevinin bahçesinde Uğur Kurt, Okmeydanı’nda Ayhan Yılmaz vurularak yerde ölüme terk edilirken Başbakan hâlâ halka saldıran polisini ‘Nasıl sabrediyorlar anlamıyorum’ diyerek ölüm makinasına çevirmiştir. Devlet terörüne karşı asıl sabreden halktır. Buradayız! Gitmiyoruz zalimin zulmüne boyun eğmiyoruz. Maskesi düşmüş adaletsizliğin hesabını sormak için, Yargılama adı altında halka zulmeden ,katliam yapan sistemi yargılamak için buradayız.
 
Ethem için, adalet için susmayacağız! “
 
Açıklamanın ardından “Taş, yürek, barikat, Ethem’in hesabı sorulacak. Ahmet Şahbaz ölümlüdür! Katil devlet, polis hesap verecek” sloganları atıldı.  

Etiketler: insan hakları
İstihdam