25/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Etkiniz’in “Salgında Ne İzliyoruz?” forumunda Kaos GL’den Yıldız Tar pandemide LGBTİ+’ların insan haklarını anlatacak.

Etkiniz’den forum: Salgında Ne İzliyoruz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Covid-19 salgını insan hakları ihlallerinin yoğunlaşmasına yol açmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni insan hakları ihlal biçimlerinin ortaya çıkmasına da sebep oluyor. Bu koşullarda insan hakları izleme, zorlukların aşılması ve insan haklarının korunmasında hiç olmadığı kadar hayati bir önem kazanıyor.”

Bu cümleler Etkiniz AB Programı’nın “Salgında Ne İzliyoruz?” forumunun tanıtımından. Etkiniz AB Programı Türkiye’de insan hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerini (STÖ) ve uluslararası insan hakları izleme mekanizmalarının kilit aktörlerini bir araya getirecek çevrimiçi forumunda “Salgında Ne İzliyoruz?” sorusunu yöneltiyor.

Etkiniz Forum, 17-18 Haziran 2021 tarihlerinde, her iki günde de 13:00-18:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Forumda neler var?

Etkiniz Forum’da, salgın sürecinde Türkiye ve Dünyada hangi hak alanlarının izlendiği, pandeminin etkisiyle artan ve yeni biçimlerde karşılaşılan hak ihlalleri, salgının dezavantajlı gruplar üzerindeki etkileri, COVID-19 sırasında toplumsal hareketler vb. konularında paneller düzenlenecek.

Forumda ayrıca katılımcıların bilgi ve birikimlerini paylaşabilecekleri ve ağ kurabilecekleri oturum ve atölyeler yer alacak. Sivil toplum örgütlerinin (STÖ) insan hakları izleme çalışmalarını paylaşabilecekleri bir sergi alanı da Forumun diğer etkinlikleri arasında bulunuyor.

Toplantıya katılmak isteyen sivil toplum örgütü temsilcileri şu linkteki formu doldurarak başvurabilir.

Salgın sırasında dezavantajlı grupların insan haklarını izleme

Forumun ikinci gününde (18 Haziran) 13.30-14.45 saatleri arasında Salgın sırasında dezavantajlı grupların insan haklarını izleme paneli de düzenlenecek. Etkiniz AB Programı’ndan Murat Çekiç’in modere edeceği oturumda Derin Yoksulluk Ağı’ndan Hacer Foggo, Engelli Kadın Derneği’nden İdil Seda Ak, Kaos GL’den Yıldız Tar ve Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden Zakira Hekmat konuşacak.

Forumun tam programı için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam