15/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Şehirde yalnız yaşadığı eve hapsolan, gizlenen ve kendini göremeyen bir insanın içinden geçtiği süreci derinlemesine ele alan sanat projesi “Latif”in ilk bölümü yayında.

Eve hapsolan, gizlenen ve kendini göremeyen biri: Latif Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Latif; şehirde yalnız yaşadığı eve hapsolan, gizlenen ve kendini göremeyen bir insanın içinden geçtiği süreci derinlemesine ele alan bir sanat projesidir.”

Ömer Tevfik Erten, COVID-19 salgınının ilk dört ayını, güvenlik kaygısı nedeniyle tanımadığı bir şehir olan Ankara’da, yeni tanıştığı bir adamın kırk metrekarelik evinde geçirdi. Erten, pandemi sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağında, projenin yapısını oluşturan bir fotoğraf serisi çalıştı ve ardından Latif’in öyküsünü yazdı. Fotoğraf dizisi hem bu akraba yabancının hem de Ömer Tevfik’in yalnızlığını vurguluyor.

eve-hapsolan-gizlenen-ve-kendini-goremeyen-biri-latif-1

Erten’in davetiyle projeye dahil olan Hollandalı ve Türkiyeli yazar Defne Çizakça, fotoğraf serisinden ilhamla pandemi konulu feminist bir masal yazdı. Satır arasında ve sistem dışında kalan bir kadını merkez alan öykü, COVID-19 döneminde artan şiddet vakalarına dikkat çekiyor.

eve-hapsolan-gizlenen-ve-kendini-goremeyen-biri-latif-2

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteğiyle, Ömer Tevfik Erten'in fotoğrafları, hikayesi ve Defne Çizakça'nın büyülü gerçekçi masalıyla pandemiyi konu alan ekfrasis bir kitaba dönüşen Latif Project’in birinci bölümünü buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret