05/03/2008 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL, ‘Ev’ ko

Evim Evim Güzel Evim! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür/yaşam dergisi Kaos GL, ‘Ev’ konulu 37. sayısıyla raflardaki yerini aldı. Dergi geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz oyuncu, Brokeback Dağı’nın Ennis’i Heath Ledger’ı kapağına taşıyor.

Derginin ‘Ev’ konulu dosyasında, eşcinsellerin evle kurdukları ilişki tartışılıyor. Ailesiyle yaşayanlardan yalnız yaşayanlara, pek çok tanıklığın yer aldığı dosyada lezbiyen oldukları için yurttan atılan Esra ve Begüm’le yapılmış söyleşi dikkat çekiyor. Dosyada ayrıca, aktivist Belgin’le yapılmış ‘Abanoz’dan Zafer Palas’a’ başlıklı söyleşi 70’li yıllardan bugüne transeksüellerin sokaklarını, evlerine yapılan baskınları çarpıcı örneklerle anlatıyor.

Derginin bir diğer gündemi ise Hülya Avşar’ın eşcinsellere yönelik ayrımcılığa dikkat çektiği sözleri… Can Yaman ve Bawer Çakır, Avşar’ın söylediklerini popüler kültür ve eşcinsel harekette temsil ettiği değerler üzerinden tartışıyorlar.

Önümüzdeki günlerde gösterime girecek ‘Ara’ filminin yönetmeni Ümit Ünal da derginin konukları arasında. ‘Ara’daki maço karakter de gey karakter de benim’ diyen Ünal, ‘Teyzem’den ‘Anlat İstanbul’a’, ‘Ara’dan ‘9’a, sinema serüvenini anlatıyor.

Bu sayının diğer konukları ise; özel hayatı kadar cinsel kimliğindeki sessizliğiyle de çok konuşulan İngiliz şarkıcı Morrisey, ‘Pembe Gri’ adlı oyunlarıyla medyada geniş yer bulan Pembe Hayat Tiyatrosu ve Kanada’da yaşayan İranlı mülteci Arsham Parsi.

Ken Parker çizgi serisinin yeni serüveni ‘Ters-Yüz’deki eşcinsel karakter Junius Foy’u anlatan İlham Tekcan çizgi roman fanatiklerine farklı bir okuma sunarken Aykan Safoğlu da John Waters klasiği ‘Pembe Flamingolar’ filmini son dönemdeki türban ve ‘genel ahlak’ tartışmaları ışığında anlatıyor.

Tarkan’ın son albümüyle, Pedro Almodovar’ın DVD setiyle, kült şarkıcı Klaus Nomi’nin portresiyle yer aldığı dergiyi mahallenizdeki Yay-Sat bayisinde bulabilirsiniz.


[[Kaos GL Dağıtım Noktaları]]

*Konuyla ilgili diğer haberler:

Kaos GL 36 - [[Eşcinsellerin bir yılı]]

Kaos GL 35 - [[Kaos GL'den Türkiye’nin ‘gay ikonu’]]

Kaos GL 34 – [[Güz ve Yalnızlık]]

Kaos GL 33 – [[Yaz aşkı tadında dergi]]

Kaos GL 32 – [[Erkekliğim, cinnetim benim]]

Kaos GL 31 – [[Kaos GL’den 8 Mart armağanı]]

Kaos GL 30 – [[Orda bir ülke var uzakta…]]

Etiketler: medya
İstihdam