22/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Dayanışma’nın “Hormonlu Domates” ödüllerine ek olarak verdiği Eyidisli Domates HIV Fobi Özel Ödülü’nü bu yıl Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aldı.

Eyidisli Domates HIV Fobi Özel Ödülü sahiplerini buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Dayanışma’nın 2020’den bu yana İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında dağıttığı “Eyidisli Domates HIV Fobi Özel Ödülü”nü bu yıl Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aldı.

HIV’le yaşayanlara yönelik ayrımcılık üreten kişi ve kurumları ifşa etmek ve HIV’le yaşayanların haklarına dikkat çekmek için için verilen ödüle dair Pozitif Dayanışma’nın açıklaması şöyle:

1 Mayıs 2023 tarihli Sözcü gazetesinin haberine göre D-100 Karayolu İstanbul Bakırköy mevkisinde yol ortasında yatarak trafiği kesen ve “AIDS’li olduğunu söyleyen” kişiye polis ve sağlık çalışanları kimyasal ve biyolojik tehditler için kullanılan özel beyaz kıyafetler ve eldivenler giyerek müdahale etti. HIV’in havadan ya da dokunarak aktarılamayacağını bilmeyen sağlık çalışanları ve polisler günümüzde halen damgalayıcı ve ayrımcı uygulamalara imza atıyor.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, hiv
İstihdam