11/02/2010 | Yazar: Bawer Çakır

Yaşayan Kütüphane, Lambdaistanbul'un düzenlediği nefret suçları paneli, Altyazı'nın "Ben Küba" tartışması, Fikir Sahibi Damaklar'la GDO ve fast-food karşıtı s

!f İstanbul: Film Arası Aktivizm Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yaşayan Kütüphane, Lambdaistanbul'un düzenlediği nefret suçları paneli, Altyazı'nın "Ben Küba" tartışması, Fikir Sahibi Damaklar'la GDO ve fast-food karşıtı sohbetler, ışıklandırma atölyesi, Keşif yönetmenlerinin kısacılarla buluşması, açılım tartışmaları ve fazlası bu yılki !f İstanbul'da.
 
9. İstanbul Bağımsız Film Festivali !f İstanbul'un filmler kadar etkinlik programı da ilgi çekici.
Bu yılın öne çıkan aktiviteleri arasında Yaşayan Kütüphane, LGBTT'lere yönelik nefret suçlarının konuşulacağı panel, Fikir Sahibi Damaklar'la "yavaş yemek" sohbeti ve Altyazı'nın Küba devriminin 50. yılında tartışacağı "Ben Küba" filmi var.
 
Yaşayan Kütüphane: Önyargıları kırmak için
Bu kütüphane bildiklerinize benzemiyor. Gelip katalogdan bir kitap seçip ödünç alıyorsunuz ama kitaplar birer insan! Ve başlıyorsunuz okumaya, yani sohbete. İnsan Kitaplar, genellemelere, önyargılara ve çoğu zaman ayırımcılığa maruz kalan kesimlerden bireyler... Sorular soruyorsunuz, o da size kendini anlatıyor. Daha önce tanışıp konuşma fırsatı bulamadığınız ve merak ettiğiniz insan-kitapları ilk elden dinleyip okuyor ve belki de karşılıklı olarak önyargıları yeniden gözden geçiriyorsunuz.
 
Toplum Gönüllüleri Vakfı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi'nin bu ortak projesi, !f İstanbul kapsamında, 13-14 ve 16 Şubat günleri, 15.00-19.00 saatleri arasında festival merkezinde "okuyucularını" ücretsiz olarak ağırlayacak.
 
"Ne? Nerede? Nasıl? Ne zaman? Niye? Kim?"
Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüellere (LGBTT) yönelik nefret suçları ve cinayetleri de !f İstanbul'daki etkinlik konularından biri. Aykut Atasay'ın kolaylaştırıcılığını yapacağı söyleşide Lambdaistanbul aktivistleri Dr. Begüm Başdaş, psikolog İzlem Aybastı, Bora Bengisun, avukat Fıray Söyle ve psikolog Özlem Çolak'ın katılacağı panelde önce Arthur Dong'un, hapisanede yedi eşcinselin katili ile yaptığı görüşmelere dayanan "Licensed to Kill" belgeseli gösterilecek.
Etkinlik 12 Şubat Cuma günü saat 15.00'te başlayacak.
 
"Ben Küba"ya "Altyazı"
Her öğesiyle devrimci bir sinema dili inşa eden "Ben Küba", yenilenmiş, tertemiz bir dijital kopyayla !f programının bu yılki "kült" filmi.
 
Aylık sinema dergisi Altyazı !f İstanbul takipçileri için bu yıl ikinci kez bir kült filmi yeniden keşfediyor ve bu keşfini bir tartışma seansıyla masaya yatırıyor. Dergi yazarlarının yöneteceği tartışma, dinleyicilerin de katılımıyla, 19 Şubat Cuma günü yapılacak Ben Küba gösteriminin ardından gerçekleştirilecek. Etkinlik saat 17.00'de.
 
GDO'nun ve fast-food'un tadını bozduğu damaklara
Genetiği değiştirilmiş gıdalara karşı dünya çapında verilen mücadelenin Türkiye'ye de sıçradığı şu günlerde, !f bu konudaki en önemli ve güncel filmlerden biri olan "Gıda Ltd." adlı filmi programına aldı. Bununla da kalmadı "yavaş yemek" hareketinin Türkiye'deki öncülerinden olan Fikir Sahibi Damaklar grubuyla filmi izlemeye gelenleri ile çıkışta yapılacak sohbette buluşturacak bir buluşma ayarladı.
 
Fikir Sahibi Damaklar, hem şehirli kalıp hem de gerçek gıdalarla hayat kalitemizi yükseltmenin imkânlarını sorguluyorlar.
 
15 Şubat Pazartesi günkü etkinlik saat 21.00'de.
 
Tüm etkinlikler !f İstanbul'un festival merkezi olan Beyoğlu Bayram Sokak'taki The Hall'da gerçekleşecek.
* Festival programındaki tüm etkinlikleri görmek için tıklayınız.
 

Etiketler: kültür sanat
nefret