17/01/2013 | Yazar: Kaos GL

DurDe’den yapılan açıklamada Facebook yönetiminin uyarı yapmadan, gerekçe göstermeden başlattığı engel ile ırkçılık karşıtlarının buluşma sayfasına sansür ve yasak uygulandığı belirtildi.

Facebook DurDe’yi Sansürledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi’nin Facebook sayfası 14 Ocak 2013 gününden beri adminlerine kapatıldı.
 
DurDe’den yapılan açıklamada Facebook yönetiminin uyarı yapmadan, gerekçe göstermeden başlattığı engel ile ırkçılık karşıtlarının buluşma sayfasına sansür ve yasak uygulandığı belirtildi.
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi’nden yapılan açıklama ve çağrı şöyle: 
 
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Girişimi 2007 yılından beri faal olan bir sivil girişimdir. Adından da anlaşılabileceği gibi, toplumu ayrıştıran ve düşmanlıkları yaygınlaştıran ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı mücadele ediyor. Sadece bunlara karşı değil; etnik ve dinsel ayrımcılık, cinsiyetçilik, homofobi, transfobi, nefret suçları, İslamofobi, Antisemitizm ve genel olarak insan hakları konusunda da mücadele ediyor.
 
DurDe Facebook sayfası aynı zamanda yukarıda sayılan alanlardaki haberlerin belki de en geniş arşivini oluşturuyor. Araştırmacılara, akademisyenlere, konu hakkında çalışmalar yapan tez öğrencilerine kaynak sağlıyor. Türkiye’nin tek nefret suçları bülteninin yayınlanmasında önemli bir araç oluşturuyor.
 
Bu konularda haber ve etkinlik paylaşımları yaptığımız 48 bin kişinin takip ettiği DurDe Facebook sayfamız 14 Ocak 2013 gününden beri adminlerimize kapatıldı. Tarafımıza hiçbir uyarı yapılmadan ve hiçbir gerekçe gösterilmeden… Sayfamız daha önce de hacklenmiş ve saldırılara uğramıştı. Şimdi ise Facebook yönetimi adminlerimizi engelleyerek ırkçılık karşıtlarının buluşma sayfasına sansür ve yasak uyguluyor.
 
Facebook Türkiye yönetimi, bu mecrada yer alan sayısız ırkçı, ayrımcı, nefret suçu içerikli sayfalara dokunmazken, bunlara karşı mücadele eden aktivistlerin sayfasını engelliyor.  
 
Bu bilgiler ışığında:
  1. Facebook yönetimini bir an önce yeniden DurDe adminlerinin sayfada paylaşım ve yönetimine izin vermeye,
  2. Kişisel hesaplarına girmeleri dahi engellenen adminlerimiz önündeki yasağı kaldırmaya,
  3. Tüm takipçilerimizi, bu çağrıya imzalarıyla katılarak ve bunu Facebook ve diğer kanallardan yaygınlaştırarak desteklemeye,
  4.  Ve konuyla ilgili paylaşımları izlemek ve yaygınlaştırmak için bizi takip etmeye çağırıyoruz. 

 


Etiketler: medya
nefret