14/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Sosyal paylaşım sitesi Facebook dün itibariyle kullanıcılarına kadın ve erkek dışında da cinsiyet kimliği seçenekleri sunmaya başladı.

Facebook’ta Kadın-Erkek İkiliğine Son Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook dün itibariyle kullanıcılarına kadın ve erkek dışında da cinsiyet kimliği seçenekleri sunmaya başladı.

“Özel” ifadesi altında “trans”, “interseks”, “akışkan cinsiyet” ve “hiçbiri” gibi 50’ye yakın seçenek bulunuyor. Şu an için Facebook’u Türkçe kullananların yararlanamadığı özellik, kullanıcıların eril ve dişil zamirler yerine nötr “onlar” zamirini kullanmasına da olanak tanıyor.

“Gerçek Kimliğinizle Rahat Etmenizi İstiyoruz”
Yeni kategoriler için lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) örgütleriyle birlikte çalışan site, “Facebook’ta kendi kimliğinizi daha iyi ifade etmeniz için özel bir cinsiyet kimliği seçeneği sunmaktan gurur duyuyoruz” diyerek Çeşitlilik sayfasından şu açıklamada bulundu:

“Önemsediğiniz insanlarla, meselelerle, örgütlerle bağlantı kurmak için Facebook’a geldiğinizde, gerçek kimliğinizle rahat etmenizi istiyoruz.”

Cinsiyet kimliğinizi kimlerle paylaşmak istediğinizi de sizin belirlemenizi sağlayan özelliği kullanmak için duvar kağıdı resminizin üzerinden “Update Info” seçeneğini tıklayarak şu adımları izlemeniz gerekiyor: Basic Information > Edit > Gender > Custom


Etiketler: medya
İstihdam