27/03/2019 | Yazar:

Ortadoğu Teknik Üniversitesi rektörlüğünün “Gökkuşağı-LGBTİ+ ilişkisi” sebep göstererek yasakladığı “Farklı Bir Aile Mümkün” söyleşisi gerçekleşti.

Farklı bir aile mümkün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi rektörlüğünün “Gökkuşağı-LGBTİ+ ilişkisi” sebep göstererek yasakladığı “Farklı Bir Aile Mümkün” söyleşisi gerçekleşti. 

Fotoğraf: Nazlı Yıldırım

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) rektörlüğü tarafından “Gökkuşağı-LGBTİ+ ilişkisi” sebep göstererek yasaklanan “Farklı Bir Aile Mümkün” söyleşisi dün (27 Mart) gerçekleşti.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenlediği söyleşiye Gökkuşağı Aile Grubu’ndan LGBTİ+ çocukları olan ebeveynler katıldı.

LGBTİ+’ların ebeveynlerinin deneyimlerini aktardığı etkinlikte, ailelerine açılmak isteyen LGBTİ+’ları değil, çocukları kendilerine açılan ailelerinin hissettikleri ve tepkileri ile zaman içerisinde nasıl bir değişim gösterdikleri konuşuldu. 

Ne olmuştu?

“Farklı Bir Aile Mümkün” söyleşisi aslında ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu’nun düzenlemeyi planladığı bir etkinlikti ancak Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü tarafından “gökkuşağı – LGBT ilişkisi” sebep gösterilerek ret edildi. Bu yasağın ardından  ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması etkinliği gerçekleştireceklerine dair bir dayanışma çağrısı yaptı. 

ODTÜ yönetimi, geçtiğimiz yıl düzenlenen ODTÜ Onur Haftası etkinliklerini de Ankara Valiliğin süresiz ‘LGBTİ+ etkinlik yasağını’ gerekçe göstererek engellemeye çalışmıştı.

İlgili haber:

ODTÜ’de “gökkuşağı – LGBT ilişkisi” iptali!


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam