10/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Adana Onur Haftası basın açıklamasında polis tarafından darp edilen YSP Mersin Milletvekili Perihan Koca: “İktidardaki suç şebekesi, LGBTİ+’ların yaşamlarını ve varlıklarını hedef haline getirerek son derece tehlikeli provokasyonlara girişiyor.”

“Faşist düzenin nefret çimentosunu LGBTİ+’lara yönelik kışkırttığı nefretten almaya çalışıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, bugün TBMM’de yaptığı basın toplantısında Adana Onur Haftası basın açıklamasında kendisinin de maruz kaldığı işkence ve keyfi yasakları, Vigo işçilerinin direnişi ve taleplerini, AKP'nin TBMM'ye sunduğu torba yasa yanında, gece yarısı kararnamesi ile yaptığı ek vergi ve harç zamlarını gündeme getirdi.

“Hadsizlik yapanların haddini ezilenlerin gücü ile göstereceğiz”

Perihan Koca, toplantıya bir milletvekilinin; halkın acil sorunlarını dinlemek, bu sorunlara dair bölge halkıyla birlikte çözümler üretmek, emekçilerin, ezilenlerin, halkın sesine ses olmak, sokaklarda, işyerlerinde, mahallelerde, evlerde, okullarda ve tüm yaşam alanlarında emekçi sınıflarla ezilenlerle omuz omuza olmak, birlikte direnmek gibi asli görevleri olduğunu hatırlatarak başladı. Ardından LGBTİ+’ların anayasal haklarına saldırıldığını belirterek “Yok öyle mühür bendeyse Süleyman benim usulüyle halka düşmanlık etmek” dedi:

“Bu görevlerimizi yerine getirmek amacıyla hafta sonu yine güney bölgesindeydik. Mersin ve Adana’da katıldığımız birçok görüşme ve halk toplantısının ardından Adana’daki Onur Haftası açıklaması için dün alandaydık. Hepinizin izlediği ve gördüğü gibi devletin kolluk güçleri her yerde olduğu gibi LGBTİ+’ların anayasal haklarına bir kez daha fütursuzca saldırdı.

Görüyoruz ve anlıyoruz ki; Türkiye yüzyılı dedikleri faşizmin inşasında, iktidardaki suç şebekesi, inşa ettiği faşist düzenin nefret çimentosunu LGBTİ+’lara yönelik kışkırttığı nefretten almaya çalışıyor. LGBTİ+’ların yaşamlarını ve varlıklarını hedef haline getirerek son derece tehlikeli provokasyonlara girişiyor. Ve aslında katliamların önünü açıyor.

Buna içkin olarak; Onur Haftası etkinlikleri ülkenin her yerinde olduğu gibi Adana’da da keyfi biçimde yasaklandı. Oysa biliyorsunuz ki, Anayasal ve uluslararası sözleşmelerle korunan haklar valilik kaymakamlık gibi saltanat makamlarınca yasaklanamaz.

Biliyoruz bu ülkede uzun zamandır anayasa askıya alınmış durumda. Talimatlı yargı eliyle işlerine nasıl gelirse kafalarına göre takılıyorlar.

Halka düşmanlık ettikleri gibi, halkın iradesi olan milletvekillerine saldırmaya çalışıyorlar. Ha keza dünkü eylemde, polisin vahşi saldırısı sonucu birçok arkadaşımız gözaltına alındı, milletvekili olduğumu söylememe rağmen ‘Talimat böyle!’ diyerek bizzat beni de darp ederek gözaltına almaya çalıştı.

Buradan açıkça ifade edelim… Onların, Türkiye yüzyılı dedikleri şey zulüm baskı şiddet ve hukuksuzluk olsa da, biz bu keyfilik hukukuna geçit vermeyeceğiz. Bu halkın iradesi olan milletvekillerine hadsizlik yapanların haddini ezilenlerin halkın gücü ile göstereceğiz.

Yok öyle mühür bendeyse Süleyman benim usulüyle halka düşmanlık etmek.”


Etiketler: insan hakları, siyaset, onur yürüyüşü
İstihdam