27/05/2008 | Yazar: KAOS GL

‘Şimdi o kadar acayip bir ülkede yaşıyoruz ki siz kırk yıl düşünseniz Fatih Ürek’in içindeki Fa

Fatih Ürek’in son imajı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ‘Şimdi o kadar acayip bir ülkede yaşıyoruz ki siz kırk yıl düşünseniz Fatih Ürek’in içindeki Fatih’in böyle biri olabileceği aklınıza gelir miydi? Mesela Fatih Ürek’in içinden yılanlarla şov üstadı bir Bollywood dansçısı ortaya çıksa şaşırmam. Tütüler ve kabarık eteklerle dolaşan Marie Antoniette de çıksa şaşırmam. Ama üzgünüm senelerin Fatih Ürek’inin içinde bir Kadir İnanır style yatıyor olması beni hayli şaşırtıyor.’ Yiğit Karaahmet’in kaleminden…

Bu günlerde son yılların en ilginç imaj değişim çalışmasına şahit olmaktayız. Britney Spears’ın bakirelikten skandallar kraliçeliğine geçişi kadar heyecan verici bir süreç olduğunu belirtmeliyim.

İmajını değiştiren karakterimiz Fatih Ürek. Kendini yine bir değişim içindeki (modellikten stil danışmanlığına geçiş) Şenay Akay’ın ellerine teslim etmiş. Şenay Akay’da ‘Ne yaparım ne ederim de ben bu Fatih Ürek’i değiştirip adam ederim’ diye düşünürken pat kafasında allı morlu bir ışık yanmış. Ve Fatih Ürek’i ‘adam gibi’ giydirmeye karar vermiş. Takım elbiseler giydirilmiş, içine kravatlar takılmış, koyu renkler tercih edilerek artistik bir tat katılmış, bazı fotoğraflarda da spor şıklık adına yazın ortasında çıkan bir albüme boğazlı kazak tercih edilmiş… Böylece Fatih Ürek yepyeni ve çok konuşulacak bir imaj kampanyasıyla 180 derece dönerek bambaşka biri olmuş.

Kendisi de bu durumdan gayet memnun ki verdiği şöyle açıklamalarda bulunuyor ‘Hepimiz hata yaptık, ben de yaptım. Sahnede transseksüeller gibi giyindim, şimdi bundan çok pişmanım. Artık Şenay Akay Ajans’la çalışıyorum. Şenay, yeni imajımın yaratıcısı. Çok beğendim, kendimi buldum diyebilirim. İçimdeki Fatih ortaya çıktı. Kadir İnanır hayranı olarak onun giyimini çok beğeniyordum. Artık gardırobum takım elbise dolu’.

Şimdi o kadar acayip bir ülkede yaşıyoruz ki siz kırk yıl düşünseniz Fatih Ürek’in içindeki Fatih’in böyle biri olabileceği aklınıza gelir miydi? Mesela Fatih Ürek’in içinden yılanlarla şov üstadı bir Bollywood dansçısı ortaya çıksa şaşırmam. Tütüler ve kabarık eteklerle dolaşan Marie Antoniette de çıksa şaşırmam. Ama üzgünüm senelerin Fatih Ürek’inin içinde bir Kadir İnanır style yatıyor olması beni hayli şaşırtıyor. Zaten anlamadığım noktada bu, Kadir İnanır’ı mı beğeniyor yoksa kıyafetlerini mi? Bu soru sonsuza kadar yanıtsız kalacak sanırım.

Fatih Ürek’in Türk müzik tarihine herhangi bir katkısı olduğunu söyleyemeyiz. Sadece en son Hadi hadi diye bir şarkı yaptı bildiğim kadarıyla. O biraz tuttu. Gerisi de fıs. Ama onun dışında Fatih Ürek demek, frapanlık demek değil midir? Kendisiyle ilgili yargıda bulunabileceğimiz tek nokta giyim tarzı ve sahne şovları. Şimdi bir anda aklımızda olan tek şeyini de değiştirince geriye ne kalacak? Ya da 1990 doğumluların Fatih Ürek’i takım elbiseyle şarkı söyleyen bir adam olarak hatırlayacaklarını sanıyorlar? Buna kim inanır: Kadir İnanır.

Bir de toplumdaki bu erkekleşme ve kapalılaşma çabalarına iyice uyuz olmaya başlıyorum. İyice kabzımallar kahvesine döndü ortalık. Yani Fatih Ürek bile artık takım elbiseyle başka birini oynamaya çalışıyorsa eğer gerçekten acayip şeyler oluyor. Sırada Demet Akalın var sanırım. O da popo altında biten şortlarını ‘Kendimi buldum minnoşlar’ diyerek Rahşan Ecevit etekleriyle değiştirirse hiç şaşırmayın.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam