14/10/2013 | Yazar: Kaos GL

AKP’nin 64 kurucusundan Fatma Bostan Ünsal, LGBT hakları konusunda AKP’den çok daha açık sözlü bir duruş sergiledi.

Fatma Bostan Ünsal: Peygamber Mescidinde Eşcinsellerin Yeri Var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek’e konuşan AKP’nin 64 kurucusundan Fatma Bostan Ünsal, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) hakları konusunda AKP’den çok daha açık sözlü bir duruş sergiledi. LGBT konusunun kendileri için bir imtihan olduğunu söyleyen Ünsal, bugün yayınlanan röportajda “demokrasi paketi”ni de değerlendirdi.
 
“Nefret Suçu En Çok LGBT’lere Yöneliyor”
Ünsal, pakette yer alan nefret suçları düzenlemesinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer almamasıyla ilgili, düzenlemenin LGBT’leri de koruması gerektiğini söyledi:
 
“Nefret suçunun en çok yöneldiği gruplar onlar. Yaşam tarzından dolayı mağdur olanlardan çok daha fazla mağdur oluyorlar. Başörtülüye yönelik bir yaralama, öldürme yok. Ama bu düzenleme, Avrupa Birliği’ne uyum kapsamında çıkartılıyor. AB bu konuda hassas, bence LGBT’ler de bu düzenlemenin içinde olur.”
 
LGBT realitesinin tanınması gerektiğini belirten Ünsal, “Gerçeğe gözünüzü kapatamazsınız. Ahmet Necdet Sezer ‘Başörtülü öğrenci yok.’ demişti. Ama var. Bu da öyle,” şeklinde konuştu.
“Beraber Çalışacağız, Beraber Namaz Kılacağız”
Ünsal, ayrıca LGBT’lerin sosyal yaşamdan dışlanmasına karşı olduğunu ifade ederek Müslümanların LGBT’lere yaklaşımının nasıl olması gerektiğini şöyle değerlendirdi:
 

“Eşcinselliği kendin için, çevren için, çocuğun için uygun bulmazsın o ayrı. Ama iletişim kanallarının açık olması lazım. Beraber çalışacağız, yemek yiyeceğiz. İstiyorsa beraber namaz kılacağız. Söylenir, ‘Peygamber mescidinde yeri vardır’ diye...” 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam