04/06/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Komedyen Mae Martin’in senaryosunu yaşam öyküsünden yola çıkarak yazdığı Feel Good’un 2. sezonu yayınlandı.

Feel Good’un 2. sezonu yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kanadalı komedyen Mae Martin’in senaryosunu yaşam öyküsünden yola çıkarak yazdığı Netflix dizisi Feel Good’un 2. sezonu yayında.

2020’nin Mart ayında ilk sezonu ekranlara gelen dizide Mae’nin Adsız Narkotikler destek grubundaki kişilerle iletişimini, aile ilişkilerini ve George ile tanışmasıyla birlikte başlayan ilişkisini izlemiştik. Dizinin ikinci sezonunda stand-up komedyeni Mae, hem ayık kalmanın zorluklarıyla uğraşıyor hem de partneri George ile karmaşık ve yeni bir ilişkiye yelken açıyor.

Yeni sezonu buradan izleyebilirsiniz.

“Sık sık ‘kadın’ ve ‘lezbiyen’ komedyen atanıyorum”

Cinsel kimliğinin sık sık ‘lezbiyen kadın’ olarak atandığını söyleyen komedyen Mae Martin, geçtiğimiz ay Instagram sayfasında paylaştığı fotoğraflar ile biseksüel ve non-binary olarak açılmıştı:

“Cinsiyet kimliğim hakkında hissettiklerim değişiyor ve bu çok kişisel bir şey ancak netlik sağlamak için söylemenin iyi olabileceğini düşündüm: Non-binary’im. Kullandığım zamirler ‘they / them’ ve ‘she / her’ (insanların ‘they’ demesine bayılıyorum ve ‘she’ denmesi hiç umrumda değil). Biseksüelim ve tüm cinsiyetlerden insanlara ilgi duyuyorum. Bazen cinsiyet disforisi yaşıyorum -her zaman değil!- ve bu küçüklüğümden beri yaşadığım bir şey. Disfori yaşadığımda berbat hissediyorum ve binder kullanmanın bazen daha güvende hissetmeme yardımcı olabileceğini görüyorum. Yakın zamanda dahil olduğum çekimde bu endişeyle yüzleşmeye çalıştım ve utanmanın aksine kucaklayıcı pozlar verdim. Bunlar o pozlar.”

feel-good-un-2-sezonu-yayinda-1

“Neyse, cinsel kimliğim benim sadece bir parçam; hayatımın en büyük parçası değil ama röportajlarda buna dair çok soru alıyorum ve genelde ‘kadın komedyen’ ve ‘lezbiyen komedyen’ atanıyorum. Bu yüzden açıklığa kavuşturmak istedim.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam