15/03/2017 | Yazar: Umut Erdem

Feminist Bisiklet, referandumda ‘hayır’ çağrısı için pedallayacak.

Feminist Bisiklet ‘hayır!’larıyla pedallıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Feminist Bisiklet, referandumda “hayır” çağrısı için pedallayacak.

Bisiklet sürmeyi sporun yanı sıra feminist bir eylem olarak gören bir grup feministin biraraya gelerek oluşturduğu Feminist Bisiklet, bisiklet sürmelerineyasak getirilen İranlı kadınlarla dayanışmak için düzenlediği etkinliğin ardından kadın ve feminist dayanışmayı sürdürmeye devam ederek bu sefer pedallarını referanduma “Hayır” çağrısı için sürmeye hazırlanıyor.

Pazar günü (26 Mart) saat 15.30'da natrans erkek dışındaki herkesi Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'na bisikletleriyle çağırıyor. Feminist Bisiklet'in facebook hesabından yayınlanan çağrı ise şöyle:

Feminist Bisiklet patriyarkanın katmerlenmesine #Hayır diyor, pedallamak için yollara düşüyor.

E havalar da ısındı, çiçekler de açmaya, yeşil uyanmaya başlamışken iki damla güneş yüzü görünce "Haydi!" dedik, "Pedallamaya!"

Mor kurdeleli bisikletlerimizle sokaklara dökülürken referanduma sözümüzü söylemezsek olmazdı. #Hayır, #Hayır demektir diyerek süreceğiz bisikletlerimizi, 8 Mart'tan aldığımız enerjiyle, umutla. Bisikletlerimizi neden, nasıl, kimlere, nelere "#Hayır diyoruz"u beliren sözlerimizle süsleyeceğiz.

26 Mart 2017 Pazar Saat 15.30'da Yoğurtçu Parkı'nda buluşuyor, dövizlerimizi kurdelelerimizi hazırlıyor, 16.30'da da pedallamaya başlıyoruz.

Güneşli bir pazar günü Feminist Bisiklet ile yola çıkmaktan, neşeyle kahkahalarla birlikte olmaktan daha tatlı ne olabilirdi ki :)

Not: Kask takılması zorunludur. Önce güvenlik :) Bisikleti olmayan arkadaşlar bisiklet kiralayabilirler/haberleşebilirsek yakın dostlarımızdan bizimle bisikletlerini paylaşmak isteyenler olabilir.

Bisiklet kiralanan yerler:
Bisikletçi Ali Usta
Osmanağa mah. Tulumbacı Asım Sok No:10
Kadıköy İstanbul
(0216) 338 04 04

Delta Bisiklet (Kızıltoprak)
Telefon:
0 216 450 66 30

Kiralık Bisiklet: Diri Çavuş Sk. No:62,Osmanağa,34714 Kadıköy/İstanbul, 34710 kadıköy/İstanbul 0549 240 0000
Bisiklet Gezgini

* Etkinlik natrans erkeklere kapalıdır.


Etiketler: kadın
nefret