29/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Feminist Buluşmalar kapsamında 2 Ekim’de “Feminist ve LGBTİ+ Politikaları Bağlamında Göç ve Mülteci Hakları” konuşulacak.

Feminist Buluşmalar: Göç ve Mülteci Hakları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nin Feminist Buluşmaları’nda sıra “Feminist ve LGBTİ+ Politikaları Bağlamında Göç ve Mülteci Hakları”nda.

Derneğin, 2 Ekim Cumartesi saat 14.00’te çevrimiçi ortamda düzenleyeceği etkinlikte Begüm Başdaş ve Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Hayriye Kara konuşacak.

Etkinlikte şu sorulara yanıtlar aranacak:

*İktidarın göç politikaları ve AB’nin insan hakları taahhütlerine verdiği önemden uzaklaşması göçmen, mülteci ve sığınmacıların Türkiye'deki durumunu nasıl etkiliyor?

*Göçmen ve mülteciler, özellikle kadınlar ve LGBTİ+’lar eğitim, sağlık gibi hizmetlerden ne seviyede faydalanabiliyor, yaşadıkları ayrımcılıklar neler?

*Göçmen ve mültecilerin izolasyonu bu topluluklar içindeki kadınların, LGBTİ+ların, gençlerin, çocukların hakları ve özgürlüklerini, gündelik hayatlarını nasıl etkiliyor?

*Dünyada ve Türkiye’de yükselen göçmen ve mülteci karşıtı ve ırkçı tutumlara karşı feministler olarak kapsayıcı politikaları nasıl hayata geçirebiliriz ve kapsayıcı mücadelenin önündeki engeller neler?

Etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, kadın, mülteci
İstihdam