11/03/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Feminist Forum’un altıncısı Prof. Dr. Alev Özkazanç’ın açılış konuşmasıyla başladı: ‘Ütopyaları çok uzun bir süredir imkânsız ve uzak bir ülke gibi düşünmüyoruz.’

Feminist Forum başladı: ‘Ütopyalarımız artık uzak ve imkânsız ülkeler değil’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Feminist Forum’un altıncısı Prof. Dr. Alev Özkazanç’ın açılış konuşmasıyla başladı: “Çok üzüldük. Üzülmeye devam ettik ama artık üzgün olmama zamanı.”

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği 6. Feminist Forum “Umudun Alacakaranlığında Ütopya” temasıyla Otel Neva Palas’ta başladı. 

Forum’un açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’ndan ihraç edilen akademisyen Prof. Dr. Alev Özkazanç yaptı. Aynı zamanda Kaos GL Derneği Danışma Kurulu Üyesi ve hakemli akademik dergi KaosQ+ yayın kurulu üyesi Özkazanç, “Bugün umut adalarını devam ettirmek için imkânlarımız nedir bunları konuşmak üzere bir araya geldik” dedi.

“Ütopyalarımız artık uzak ve imkânsız ülkeler değil”

“Çok duygusal anlar oluyor son 1 aydır. İçinden geçtiğimiz süreçte irili ufaklı topluluklar oluştu konuşma fırsatımız oldu çok duygulandık. Bu konuşma da öyle bir fırsat. 8 Mart maratonunun benim açımdan son fırsatı. Başka mecralarda konuşmaya devam etmeyi istiyoruz. Kaos GL ile uzun süredir sürdürdüğümüz Kadın Çalışmaları birlikteliğinin şimdilik sekteye uğraması için çok üzgünüm. Başka şeyler için de üzgünüm ama artık üzgün olmama zamanı.”

“Feminist Forum’un bu seneki teması bence çok güzel bir tema olmuş. Dönemin şartlarını çok iyi anlatan bir tema. Başka zaman olsa, geçen sene de ben yapmıştım açılış konuşmasını bu yıl da ben yapmayayım derdim. Ama normal bir dönemde değiliz. Ankara Üniversitesi’nde yapıyorduk hep Feminist Forum’u. Geçtiğimiz yıl yaptığım konuşmada içinden geçtiğimiz dönem ve “Beden” temasıyla ilgili o günlerin güncel siyasi durumuna ilişkin bir şeyler söylemiştim. Kadınların, halkların, LGBTİ’lerin bedenlerinin nasıl acılı bir duruma tanık olduğuna değinmiştim. Çok ağır bir durum vardı ve konuşmama da bu yansımıştı. Sonra, 13 Mart günü etkinliğin bittiği gün Güvenpark’ta bir bomba daha patladı.”

“Uzun süredir patlamıyoruz. Bu iyi bir şey. Gerçekten iyi bir şey. Ankara halkı olarak geçtiğimiz yıldan çok etkilendik. Etkinin şiddetini en iyi 8 Mart’ta İstanbul ve Ankara karelerinin karşılaştırmak yeterli. Fakat başka şekillerde patlamaya devam ediyoruz. Özellikle 15 Temmuz’dan bu yana hak hukuk düzeninde tutuklu bedenler devam ediyor. Büyük bir yıkım süreci.”

“Barış Bildirisi’ni imzalayanlar olarak okullardan sürüldük. O bildiri olmasa başka bir şeyle kılıfını bulacaklardı. Bu bildiriyi imzalayanların büyük bir çoğunluğu kadınlardı. Bunu konuşmamız gerekiyor. Özellikle Türkiye’de gelişen ve barış yanlısı kadın hareketini görmek gerekiyor.”

“Artık, bu tür anları, geçmişi, şu anı ve geleceği düşünmek için işsiz olduğumuz için düşünecek çok zamanımız var. Funda demişti ki “İşsiz değiliz maaşsızız” hakikaten öyle.”

“Ütopyaları çok uzun bir süredir imkânsız ve uzak bir ülke gibi düşünmüyoruz. Daha çok bugün burada üstü kapatılan, marjinalleştirilen mevcut umut mekânları olarak düşünüyoruz. Bugün bu umut adalarını devam ettirmek için imkânlarımız nedir bunları konuşmak üzere bir araya geldik.”

Program devam ediyor:

12.15 - 15.00 // KHK'lar ile üniversitelerden ihraç edilen, zoraki ayrılan feminist akademisyenlerle alacakaranlığı ve umudu konuşuyoruz!

Moderatör: Alev Özkazanç

Konuşmacılar:

•             Ece Öztan Yıldız

•             Esra Dabağcı

•             Funda Şenol Cantek

•             Hatice Yeşildal

•             Melek Zorlu

•             Nadide Karkıner

•             Sevgi Uçan Çubukçu

•             Yasemin Özgün

15.30 - 17.00 Ütopyalarda Cinsiyetler ve Cinsellikler

Konuşmacılar:

Yasemin Temizarabacı

Belma Fırat

21.30 - 02.00

12. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödül Töreni

7 Renk Koro Konser

Parti

Yer: Alerta

 

12 Mart Pazar

11.00 - 14.00

Atölye 1: Gözde İlkin ile Ütopyalarımızı Sanatla Buluşturuyoruz!

Atölye 2: Mehmet Bozok ile "Başka Türlü Erkeklikler"

14:30 - 16.30

Atölye 3: Lezbifemle Ütopyalarımızı Konuşuyor, Alternatif Eyleme Biçimleri Üretiyoruz!

Atölye 4: Özgür Adıkutlu ve Mehmet Bozok'la Trans Erkeklik Ütopyalarını konuşuyoruz!

Atölyelerin kontejanı 25 kişidir. Kayıt çin asli@kaosgl.org

17.00 - 18.30

Radyo Programı: Lezbiyen, Biseksüel Kadınlarla Yeni Kamusal Alanlar Yaratıyoruz!

Radyo programına sözünü alan gelsin, adres katılımcılara bildirilecek, kayıt için asli@kaosgl.org

 

Neva Palas Otel adres: Küçükesat Mahallesi, Esat Caddesi, No:32, Ankara


Etiketler: kadın
nefret