09/03/2017 | Yazar: Kaos GL

6. Feminist Forum, Yasemin Temizarabacı ve Belma Fırat ile ütopyalarda cinsiyetler ve cinsellik formlarını tartışacak.

Feminist Forum’da  ‘Ütopyalar ve Cinsellik’ konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

6. Feminist Forum, Yasemin Temizarabacı ve Belma Fırat ile ütopyalarda cinsiyetler ve cinsellik formlarını tartışacak.

                                                            Eser: Bianca Diaz

Konuşmacılardan Belma Fırat, ütopyayı “cinsellik ve üremeyi düzenleyen bir edebi-düşünsel mekân” olarak ele alacak. Fırat konuşmasında, Ursula Le Guin'in "Karanlığın Sol Eli" eserinde queer cinsellik açılımını ve Rawls'ın “Adalet Teorisi” isimli eserinde, eşitlikçi bir toplumsal sözleşmenin temeli olarak tasarladığı "Bilgisizlik Perdesi"nin bir ütopya olarak yorumunun sağladığı queerleşme imkânlarını tartışacak.

Konuşmacılardan Yasemin Temizarabacı, katılımcılara bu oturum için “feminist distopya” ve “feminist ütopyalar”dan bahsedecek. Temizarabacı, “feminist ütopyaların ‘daha iyi bir dünya’ için sundukları alternatifler ve feminist karşı ütopyaların bizi hangi korkunç geleceklere dair uyardığı”nı anlatacak. Temizarabacı, Charlotte Perkins Gilman’ın, Katharine Burdekin’in, Ursula K. Le Guin’in, feminist ütopyaları ve distopyalarında toplum-birey, doğa-insan, kadınlar, erkekler, kuirler, androjenler, siborglar, cinsiyetler ve cinsellikleri ele alacak.

Feminist Forum “Ütopyalarda Cinsiyetler ve Cinsellikler” oturumu, 11 Mart Cumartesi günü, saat 15:30’da, Neva Palas’ta başlayacak.

6. Feminist Forum'un ayrıntılı programı için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam