04/11/2015 | Yazar: Kaos GL

‘Kadınlar hayatlarına sahip çıkıyor’ dosya konulu Feminist Politika Dergisi çıktı. Derginin koordinatörlüğünü yürüten Sosyalist Feminist Kolektif faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

“Kadınlar hayatlarına sahip çıkıyor” dosya konulu Feminist Politika Dergisi çıktı. Derginin koordinatörlüğünü yürüten Sosyalist Feminist Kolektif faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Ankara katliamının ardından yaşanan derin kederi ve öfkeyi bu sayının kapağına taşıyan Feminist Politika, “Yitirilen canların anısı, barbarlığa karşı verilen mücadelede yaşayacak: Onları unutmayacağız!” vurgusu ile katliamda ölenleri andı.

“Öz savunma haktır!”

Sayı, hayatlarını başka biçimlerde savunma alternatifleri kalmamış, erkek şiddeti karşısında meşru müdafaa hakkını kullanan kadınları ve öz savunma haklarını görünür kılıyor. Dosyada birçok tekil hikâyenin yanı sıra büyük resme bakmayı deneyen feminist kadınların yazılarına da yer alıyor.

SFK tüm faaliyetlerini dondurdu

Sosyalist Feminist Kolektif yayınladığı metinde faaliyetlerini durdurma ve bir örgütlenme olarak Sosyalist Feminist Kolektifi dondurma kararı aldığını açıkladı. Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) sekizinci kampını 28-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Şile'de gerçekleştirdi. SFK deneyimini feministlere açacağı, nasıl bir politik hat ve nasıl bir feminist örgütlenme tartışmasını da yürüteceği bir sürece karar verdi. Bu süreçte Sosyalist Feminist Kolektif kurumsal adıyla yaptığı tüm faaliyetleri durdurma ve bir örgütlenme olarak SFK’yı dondurma kararı aldı.

Pek çok kadını buluşturan, sokak mücadelesini canlı tutmaya çabalayan SFK, yayınladığı metinde son üç yılda politik tıkanmalar yaşadığı, örgütsel sorunlarla baş etmeye çalıştığını dile getirdi.

SFK bundan sonra ne yapacak?

Bundan sonraki süreçte, SFK örgütlenme tartışmalarını derinleştirerek, “nasıl bir feminist politika ve ne tür araçlar?” sorularını feminizmin örgütlenmesinin çeşitliliği ile geçmiş deneyimleri dikkate alarak değerlendirecek. “Bundan sonrasına ilişkin nasıl bir feminist politika örmeliyiz?” ve “bunun için nasıl bir feminist örgütlenmeye ihtiyacımız var?”sorularını değerlendirecek.

SFK, öncelikle tartışma takvimini ve başlıkları oluşturabilmek için önerilerinizi, feministorgutlenme@gmail.com adresine bekliyor. İkinci olarak; bu tartışmayı yüz yüze örebilmeyi amaçladığı kadar, fiziki olarak tartışmalara katılamayacak kadınları da sürece dâhil edebilecek web sitesi, blog gibi mekanizmalar örgütlemeyi hedefliyor.


Etiketler: kadın
İstihdam