29/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Feminist Politika’nın 26. sayısı ‘AKP’nin ‘makbul kadın’ politikaları’ dosya konusuyla çıktı.

Feminist Politika, AKP’nin ‘makbul kadın’ politikalarını tartışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Feminist Politika’nın 26. sayısı “AKP’nin ‘makbul kadın’ politikaları” dosya konusuyla çıktı.
 
Sosyalist Feminist Kolektif’in 3 ayda bir çıkardığı Feminist Politika dergisinin 26. sayısı çıktı. Feminist Politika’nın yeni sayısında dosya konusu “AKP’nin ‘makbul kadın’ politikaları”.
 
Dergide yer alan yazıları özetleyen editör yazısı şöyle:
 
HDP’ye destek, İç Güvenlik Paketi, AKP politikaları…
 
“8 Haziran’da nasıl bir Türkiye’ye uyanacağımızla çok ilgiliyiz bu aralar. Toplantılar, taksiciyle girdiğimiz diyaloglar, dost meclisleri birden “ne olacak bu memleketin hâli” sohbetlerine dönebiliyor. Hayır, “sandık” bizi kurtarmayacak biliyoruz, ama toplumsal ve siyasal bütün zeminlerde “nefes almak” zorlaşınca, oksijeni bol coğrafya ihtiyacı da hasıl oluyor. 1000 feministin ilk kez bir karma siyasi partiyi işaret etmesi, seçimi gündemine alması biraz da bundan olsa gerek. Evet, Feminist Politika’nın bu sayısında HDP’ye destek açıklama metnini işte bu yüzden bulacaksınız. Nefes alamıyoruz derken, hayatımızı karartmaya namzet İç Güvenlik Paketi’nden söz etmemek olmazdı. Evlerimizi karakollara dönüştürebilecek yasayla ilgili bir yazı işte bu yüzden var.
 
“Nefes alamıyoruz derken, tarihi kanlı olan bir devletin, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılında bile hâlâ bu gerçekle yüzleşmemesi, toplumu suça ortak ederek yalanlarını sürdürebilmesi hâl-i pürmelalimizi gösteriyor. Soykırımda kadın hakikatlerine ilişkin bir yazı işte bu yüzden var.
 
“Nefes alamıyoruz derken, asıl 12 yıldır “makbul kadın” yaratmaya çalışan AKP politikalarının yarattığı iklimden söz ediyoruz. AKP politikalarına karşı duruşu ve onların deşifre edilmesini amaçlayan Feminist Forum’a katılan feminist isimlerin forum konuşmalarının bu sayıya taşınması işte bu yüzden… “AKP’nin ‘makbul kadın’ politikaları” başlıklı dosyamız bununla sınırlı değil elbet. Aileden Diyanet’e, kadınları muhtaç bireyler olarak gören yardım politikalarından, iş gücü piyasanın kadınlar aleyhine örgütlenmesine kadar geniş bir yelpaze sunan yazıları da bulacaksınız…
 
“Daimi köşelerimiz yine dolu dolu… Çünkü kadınlar kendilerini yazıyorlar… Ne de olsa mücadelenin olduğu yerde heyecan var, anlatılacak çok öykü var…”
 

Etiketler: medya
İstihdam