22/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Avukat Hayriye Kara, Türkiye‘den ve Polonya‘dan kadın ve LGBTİ+ aktivistlerin katılacağı “Feminist/ Queer Transnasyonel Dayanışma“ panelinde konuşacak.

“Feminist/ Queer Transnasyonel Dayanışma” paneli 30 Nisan’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Puduhepa e.v, Dziewuchy Berlin ve Rosa-Luxemburg Vakfinin kooperasyonu ile Türkiye‘den ve Polonya‘dan kadın ve LGBTİ+ aktivistlerin katılacağı “Feminist/ Queer Transnasyonel Dayanışma“ online panel düzenliyor. Kaos GL’den Avukat Hayriye Kara da panelin konuşmacılarından.

30 Nisan Cuma akşamı gerçekleşecek panelde İngilizce-Türkçe, İngilizce-Lehçe simultane çeviri olacak. Panelin tüm konuşmacıları şöyle:

Hayriye Kaya-Kaos-GL, Sehnaz Kiymaz-Kadının İnsan Hakları -Yeni Çözümler Derneği, Monika Pacyfka Tichy-Lambda Szczecin, Aleksandra Magryta-Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny.

Panel şöyle duyuruldu:

“Dünyanın her yerinde otoriter, eril, muhafazakar ve milliyetçi siyasal iktidarlar, yüzyıllık kadın ve LGBTQI+ hak mücadelesine darbe vurmaya çalışmaktadır. İstanbul Sözleşmesi üzerinden baskı ve tehdit geliştiren ataerkilliğe karşı Türkiyeli, Polonyalı ve Alman Feminist/queer aktivistler olarak dayanışmayı sınırların ötesine çekiyoruz! Ülke deneyimlerimizin, direniş biçimlerimizi paylaşacak hep birlikte yeni mücadele yöntemlerini oluşturacağız!

“Asla Yalnız Yürümeyeceksin!”

Panele buradan kaydolabilirsiniz, detaylı program kayıt yaptıranlara iletilecek.

 


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam
İstihdam