08/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Feminist Sağlık: Herkesin eşit ve erişilebilir bir sağlık hakkı olduğunu söylüyor ve bunun için mücadele ediyoruz.

“Feminist Sağlık” yola çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Neoliberal heteropatriyarkal ve binary kapitalizmin kuşattığı tıbbı, ataerkinin ve işbirlikçilerinin elinden kurtarıp, feminist bir değişime ve dönüşüme sokmak için sen de mücadelemize katıl” diyerek yola çıkan Feminist Sağlık, sağlık hakkı alanında feminist ve queer bir mücadelede yürüteceği yol arkadaşlarını arıyor.

Feminist Sağlık, sosyal medya hesabında kendini şöyle tanıtıyor:

“Neoliberal heteropatriyarkal ve ikili cinsiyet sistemi üzerine kurulu kapitalizmin kuşattığı tıbbı, ataerkinin ve işbirlikçilerinin elinden kurtarıp, feminist bir değişime ve dönüşüme sokmak için geliyoruz.

“Yüzyıllar önce cadı avlarında yakılarak katledilen kadın şifacılardan aldığımız gücü ve ışığı bugün tıbbı ataerkinin ve sermayenin elinden kurtarmak için yeniden ortaya çıkarıyoruz. Herkesin eşit ve erişilebilir bir sağlık hakkı olduğunu söylüyor ve bunun için mücadele ediyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan patriyarkal düzenin diğer tüm alanlar gibi sağlığa, tıbba, bilime sirayet ettiğini görüyor ve buna feminizmin tüm aygıtlarını kullanarak karşı duruyoruz. Süregelen düzenin kadınları, LGBTİ+’ları, göçmen ve mültecileri, işçileri ve işsizleri kısaca tüm dezavantajlı grupları ücretsiz, güvenilir, ulaşılabilir sağlık hizmetine erişim hakkından mahrum bıraktığını söylemekten kaçınmadığımız gibi bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Toplumları etkileyen salgınlar başta olmak üzere halk sağlığı konusunda her açıdan eleştirilebilir bu düzeninin bir parçası olmayacağız. Feminist Sağlıkçılar olarak herkes için eşit, ücretsiz, güvenilir ve erişilebilir sağlık sistemini hedefliyor, bilgi birikimimizi ve deneyimimizi bu konuya odaklayarak çalışmalarımıza başlıyoruz.

“Bizler, bu düzeni değiştirmeye değil yeni bir düzen yaratmaya geliyoruz.”

Ekibe buradan ulaşabilir, şuradaki formu doldurarak Feminist Sağlık’la iletişime geçebilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, kadın, sağlık
İstihdam