06/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi’nin okur buluşması “Neoliberalizm, Toplumsal Cinsiyet Karşıtı Politikalar ve Feminist Stratejiler”in konuşmacıları Jenny Gunnarsson Payne ve Sofie Tornhill. Etkinlik çevrimiçi.

Feminist Yaklaşımlar’ın okur buluşması 12 Ekim’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi’nin toplumsal cinsiyet karşıtı politikaları ve bu politikalara verilen feminist yanıtları ele aldığı 44. Sayısının okur buluşması 12 Ekim Perşembe günü çevrimiçi gerçekleşecek.

“Neoliberalizm, Toplumsal Cinsiyet Karşıtı Politikalar ve Feminist Stratejiler” başlıklı etkinliğin konuşmacıları, İsveç Södertörn Üniversitesi Tarihsel ve Güncel Araştırmalar Bölümü’nden Jenny Gunnarsson Payne ve İsveç Linnaeus Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Toplumsal Araştırmalar Bölümü’nden Sofie Tornhill olacak.

12 Ekim Perşembe, saat 19:30’da gerçekleşecek etkinliğin dili İngilizce olacak ancak Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Etkinliğe buradan katılabilirsiniz.

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi hakkında

2006 yılından itibaren internette yayınlanan Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi feminist aktivizm ile feminist kuramın buluşabileceği, birbirini besleyebileceği bir zemin oluşturmayı amaçlamaktadır. Feminist Yaklaşımlar Dergisi’nin Sonbahar 2023’te yayımlanacak olan 44. sayısının konusu, dünyada ve Türkiye’de siyasi ve kültürel etkisi gittikçe artan toplumsal cinsiyet karşıtı politikalar ve bu politikalara karşı ortaya çıkan feminist yanıtlar olacak. Yeni sayıda toplumsal cinsiyet karşıtı hareketlerin söylem, strateji ve politikalarını çözümleyen ve bu politikaların karşısında haklarını korumak ve yeni kazanımlar elde etmek üzere mücadele veren feminist hareketlerin deneyimlerini tartışan metinlere yer verilecek. 


Etiketler: kadın, medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam