01/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi’nin “Toplumsal Cinsiyet Karşıtlığı ve Feminist Mücadele Deneyimleri” serisinin yeni buluşmasının konuşmacıları Agnieszka Graff ve Ezbieta Korolczuk.

Feminist Yaklaşımlar mücadele deneyimlerini konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi’nin “Toplumsal Cinsiyet Karşıtlığı ve Feminist Mücadele Deneyimleri” serisinin üçüncü buluşması 8 Kasım Çarşamba günü çevrimiçi gerçekleşecek.

Agnieszka Graff ve Ezbieta Korolczuk’un konuşacağı, 8 Kasım Çarşamba, saat 19:30’da gerçekleşecek etkinliğin dili İngilizce olacak ancak Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Etkinliğe buradan katılabilirsiniz.

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi hakkında

2006 yılından itibaren internette yayınlanan Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar Dergisi feminist aktivizm ile feminist kuramın buluşabileceği, birbirini besleyebileceği bir zemin oluşturmayı amaçlamaktadır. 

Konuşmacılar hakkında

Agnieszka Graff Varşova Üniversitesi Amerikan Çalışmaları Merkezi'nde doçent olarak görev yapmaktadır. Lehçe feminist denemelerden oluşan çeşitli kitaplar yazmıştır. Kitaplarından bazıları şunlardır: Świat bez kobiet (Kadınsız Bir Dünya, 2001) ve Matka feministka(Feminist Anne, 2014). Polonya ve ABD kültüründe toplumsal cinsiyet üzerine makaleleri Public Culture, Feminist Studies, Signs, East European Politics andSocieties ve Journal of Modern European History gibi dergilerde yayımlanmıştır. Elżbieta Korolczuk ile birliktekaleme aldıkları, açık-erişim olan Anti-Gender Politics in the Populist Moment (Popülist Momentte Toplumsal Cinsiyet Karşıtı Siyaset, Routledge, 2022) kitabıtoplumsal cinsiyet karşıtlığı ve liberal demokrasiyi tehdit eden sağ popülizmin yükselişinin temel unsurlarını incelemektedir.

Elżbieta Korolczuk Södertörn Üniversitesi'nde ve Varşova Üniversitesi Amerikan Çalışmaları Merkezi'nde sosyoloji alanında doçent olarak çalışmaktadır. Araştırma alanları arasında toplumsal hareketler, yeniden üretim politikaları, sağ popülizm ve toplumsal cinsiyet karşıtı hareketler yer alır. Çalışmaları arasında Katalin Fábián ile birlikteeditörlüğünü yaptığı Parental Movements in Central-Eastern Europe and Russia (Orta-Doğu Avrupa ve Rusya’da Ebeveyn Hareketleri, Indiana University Press, 2017) ve Kerstin Jacobsson ile birlikteeditörlüğünü yaptığı Civil Society Revisited: Lessons from Poland(Sivil Topluma Yeniden Bakış: Polonya’dan Dersler, BerghahnBooks, 2017) bulunur. Agnieszka Graff ile birlikte kaleme aldıkları açık erişim olan Anti-Gender Politics in thePopulist Moment (Popülist Momentte Toplumsal Cinsiyet Karşıtı Siyaset, Routledge, 2022) kitabında toplumsal cinsiyet karşıtlığı ve liberal demokrasiyi tehdit eden sağ popülizmin yükselişinin temel unsurlarını incelemektedir.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam
İstihdam