14/04/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL'den Nevin Feminist(B)iz'in Atatürk Bulvarındaki eylemini yazdı.

Kaos GL'den Nevin Feminist(B)iz'in Atatürk Bulvarındaki eylemini yazdı.

Bir yanda barış yolculuğuna, tecavüz ve ölüm ile veda eden, mahkeme duruşmaları bir sene sonrasında bile –sanığın, ifade değiştirme sarasına tutulmasından dolayı- muallâklığını koruyan bir kadın: Giuseppina Pasqualino di Marineo. Bizim ve dünyanın onu tanıdığı ismiyle: Pippa Bacca. Diğer yanda ise, yüzleri beyaza boyalı, başları duvaklı, bedenlerine gelinlik giydirmiş, elleri Pippa Bacca fotoğrafları ile dolu… ‘Haa evet, şu kaybolan kadın için…’, ‘Niye böyle giyindiniz?’, ‘Şunlara bakın!’, ‘Yanınızdayız!’, ‘Ah şu erkekler yok mu!’lar arasından, Atatürk Bulvarı’na kıvrılan, sessizlik kokan ve yorgunluk/umut bulamacı bir kadın grubu. FeministBiz’den 30 kadın.

Feminizme bu kez de sessiz bir bakış fırlatan FeministBizli kadınlar, Pippa Bacca’yı andı; bulvarın Cumartesi günü saat 12:30’daki misafirlerine ve yolun daimi müdavimlerine -onlar isteseler de istemeseler de- andırdı. Bulvarın akan trafiğine beyaz gelinliklerle otostop çekildi; taksi şoförleri, ne yapacaklarını şaşırdı; otobüs yolcuları, grup-şaşkınlığına kapıldılar; trafik, sürücülerin heyecan-yığılması sonucunda erozyona uğramaktan kendini alamadı ve polis dakikalar sonrasında fark edebildi bu otostopçu feministleri.
 
Bu sessiz hatırlatmadan geriye, eylemden ilham alıp da etraftaki erkeklere gözdağı veren ve bizlere, bizlerle olduklarını söylerken gözlerinde hem hüzün hem de iyimserlik barındıran kadınlar; kendilerine, ‘Sağlıklı ve ucuz kilo verme yöntemleri burada!’, ‘Göbek, basen derdine son!’ terörizminden arta kalan haber sayfalarında ancak yer bulabilen bizler kaldık.
Unutulanları hatırlatmak ve ezberlenenleri unutturmak için, seneye seni de bekliyoruz.

Fotoğraflar:

http://picasaweb.google.com.tr/diclekilinc/Eylem?authkey=Gv1sRgCJGgkYbd2amHGQ&feat=email#
 
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam