11/09/2007 | Yazar: Kaos GL

Amargi Feminist Dergi’nin Güz 2007 sayısı kitabevi raflarındaki yerini aldı.

Feministler ‘yoksulluk kader olamaz’ diyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Amargi Feminist Dergi’nin Güz 2007 sayısı kitabevi raflarındaki yerini aldı. ‘Yoksulluk Kader Olamaz’ başlıklı dosyasıyla kadın ve yoksulluk ilişkisini irdeleyen dergide seçim süreci ve sonrası da değerlendiriliyor.


Amargi Feminist Dergi’nin Güz 2007 sayısı ‘Yoksulluk Kader Olamaz’ başlıklı dosyasıyla raflardaki yerini aldı. Yıldız Ecevit, Şemsa Ozar, Dilek Hattatoğlu, Filiz Kardam, Pınar Uyan, Serap Güre, Nazan Üstündağ, Handan Coşkun, Melek Görenli ve Şebnem Balcı’nın katkıda bulunduğu dosya yoksulluk ve kadın ilişkisini ele alıyor.

Nükhet Sirman, İlknur Üstün, Çiğdem Mater, Ayşe Günaysu ve Nilgün Toker’in seçim süreci ve sonrasını farklı açılardan tartıştıkları dergide, Ülfet Taylı ve Zelal Yalçın ‘Mor Çatı’ deneyiminden yola çıkarak şiddete karşı feminist yöntemin katkılarını anlatıyorlar.

Aksu Bora’nın Amargi’nin ilk sayısında Nilgün Toker’in başlattığı ‘Hannah Arendt Neden Feminist Olmadı?’ tartışmasına yorum getirdiği dergide, Ayşe Tükrükçü’yle beraber, ‘gizli şiddet’ alanlarını gündemleştiren ve feministlerle yollarını birleştiren Saliha Ermez’le yapılan söyleşi de yer alıyor.

Dergide ayrıca, Yeşim Başaran’ın sadece Onur Yürüyüşü’nü değil, eşcinsel hareketin tarihini, zorlukla kazılan patikalar içindeki yürüyüşleri anlattığı ‘Mutluluğun Resmi’ adlı yazısı dikkat çekiyor.


Etiketler: kadın
İstihdam