07/07/2022 | Yazar: Kaos GL

“Sosyal medyaya yansıyan taciz görüntüsü kamuoyunda gündem olan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin adeta başrolü oynamaktadır.”

Feministlerden İstanbul Onur Yürüyüşü’nde polis şiddet ve tacizine suç duyurusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla LGBTİ+ aktivistleri ve feministler, İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ndeki polis şiddet ve tacizine suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen feministler, suç duyurusu öncesi açıklama da yaptı. “Onur Yürüyüşü’ndeki polis şiddetine isyandayız! Suçlusunuz” pankartı açan feministler, “İşkenceci, tacizci polisleri yargılatacağız. Bu şiddeti teşhir etmeye ve hesap sormaya devam edeceğiz. 20. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde dediğimiz gibi her yürüyüşümüz onur, hayatımız direniş” dedi. Açıklamada, “Homofobik devlet, hesap verecek” sloganları atıldı.

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de katıldı.

Tacizin başrol oyuncusu: Hanifi Zengin

Suç duyurusu öncesi okunan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sosyal medyaya yansıyan taciz görüntüsü kamuoyunda gündem olan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin adeta başrolü oynamaktadır. O gün yapılan birçok gözaltı işleminin yapılması için bu polisin olay yerine gelmesi beklenmiştir. Ve Hanifi Zengin her seferinde tehdit ederek, darp ederek, cinsel tacizde bulunarak gözaltı işlemlerine bilfiil katılmıştır. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise Hanifi Zengin, polisin saldırısı sonucu kaçarak dağılan bir grubun içerisinden genç bir kadını alay ederek yakalıyor, elle taciz ediyor ve bu sırada gülüyor.”

Suç duyurusu sırasında Hanifi Zengin bu sefer de hekim ve gazetecileri taciz ediyordu

Öte yandan, Hanifi Zengin bugün de sağlıkçıların eyleminde hekim ve gazetecileri taciz etti. Zengin’in Katledilen arkadaşları için greve giden hekimlere el kaldırdığı ve o eylemi görüntüleyen gazetecilere saldırdığı görüntüleri medyaya yansıdı. karşımızdaydı. DİSK Basın İş, sosyal medya hesabından Hanifi Zengin’in gazetecilere saldırı anlarından iki video paylaşarak İstanbul Valiliği’ne hitaben, “Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan İstanbul Emniyet Müdürü Hanifi Zengin hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız? Alenen suç duyurusunda bulunuyoruz” diye seslendi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam