12/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Festival Alanı’nın bugünkü bölümünde, Eda Gecikmez ve Gizem Bayıksel kültür-sanat alanında toplumsal cinsiyet eşitliği aktivizmini masaya yatıracak.

Festival Alanı’nda bugün: Kültür-sanat alanında toplumsal cinsiyet eşitliği aktivizmi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Açık Radyo’nun iki haftada bir yayınlanan Festival Alanı programının bugünkü yayınında sanatçı Eda Gecikmez ve Pera Müzesi Film ve Video Programları Sorumlusu Gizem Bayıksel, kültür-sanat alanında toplumsal cinsiyet eşitliği aktivizmini konuşacak.

Yayın saatler 14:00’ü gösterdiğinde Açık Radyo’da (94.9) başlayacak.

Eda Gecikmez kimdir?

Eda Gecikmez, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında bir yıl İspanya Valencia Politeknik Üniversitesi San Carlos Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gördü. 2016- 2017 döneminde Beyrut, Lübnan’da Ashkal Alwan Plastik Sanatlar Derneği’nin düzenlediği Home Workspace Sanat Eğitimi Programı’na katıldı. 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans programını bitirdi. 2004 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergiye katıldı, uluslararası sanat projelerinde yer aldı. Son olarak, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü’nde Sanatta Yeterlik Programı’na başlayan Gecikmez, çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürüyor.

Gizem Bayıksel kimdir?

Dokuz yılı aşkın süredir sinema sektöründe programcı, görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğu andan itibaren ekibine dahil olduğu Pembe Hayat KuirFest’in, 2012 - 2017 yılları arasında festival koordinatörlüğünü ve programcılığını üstlenmiştir. Berlin Uluslararası Film Festivali (Teddy Ödülleri), Faroe Adaları Azınlık Film Festivali ve IQMF Amsterdam gibi festivallerde jüri üyeliği yapmanın yanı sıra Viyana Güzel Sanatlar Akademisi ve Etiuda&Anima ile film programları hazırlamıştır. Halen, Pera Müzesi'nde film ve video programları sorumlusu olarak çalışmaktadır.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam