08/06/2009 | Yazar: Kaos GL

İngiltere'de bir spor merkezinde menajerlik yapan 1 kız çocuk annesi 45 yaşındaki Jenny Chapman ile inşaat şirketinde satı

İngiltere'de bir spor merkezinde menajerlik yapan 1 kız çocuk annesi 45 yaşındaki Jenny Chapman ile inşaat şirketinde satış müdürlüğü yapan 1 kız çocuk annesi Colette Mckune, Fethiye Çalış'taki bir otelde dini nikâhla evlendi.

Fethiye, İngiliz lezbiyen çiftin düğününe ev sahipliği yaptı. İngiltere’de bir spor merkezinde menajerlik yapan Jenny Chapman ile inşaat şirketinde satış müdürlüğü yapan aynı yaştaki Colette Mckune, Fethiye Çalış’taki Anna Hotel'de dini nikâhla evlendi. Lezbiyen çiftin nikâhını papaz kıydı. İşletmeciliğini bir İngiliz çiftin yaptığı oteldeki lezbiyen çiftin düğününe İngiltere ve Avusturya’dan 40 kişilik grup katıldı. 10 yıl önce tanışan ve 9 yıldan bu yana İngiltere'nin Liverpool kentinde aynı evi paylaştıklarını söyleyen çift, birbirlerini çok sevdiklerini belirtti. Gündüz başlayan düğün töreni, gece geç saatlere kadar sürdü. Birbirlerinin ellerini hiç bırakmayan ve devamlı öpüşen çiftin düğününde başka lezbiyen çiftler de yer aldı.

Jenny Chapman'ın kızı, 16 yaşındaki Katie ile Colette Mckune'nin 14 yaşındaki kızı Amy de lezbiyen çiftin yanından ayrılmadı. Çift birbirlerine Hindistan'dan aldıkları 30 bin TL’lik alyans taktı. Çift düğün için İngiltere’den gelen sanatçılar Paulo-Steve ikilisinin söylediği şarkılarla dans edip sabaha kadar eğlendi.

İngiliz çift, kendileri için hazırlanan kırmızı rengin hakim olduğu ‘aşk köşesinde' objektiflere poz verdi. Jenny Chapman, ‘Fethiye ve Türk insanını çok sevdiğimizden 5 yıldır tatil için buraya geliyoruz. Hayran olduğumuz için burada evlenmek istedik’ dedi.

Colette Mckune, şöyle dedi:
‘İnsanın en çok sevdiği kimse onunla evlenmesi gerekiyor. İnsan kiminle anlaşabiliyorsa hayatını onunla birleştirmeli. Birbirimizi çok sevdik ve evlendik. Türk kültüründe ve pek çok kültürde böyle bir şey yok. Ancak her şey değiştiği gibi kültür de değişebilir. Önemli olan sevgilerin değişmemesi. Fethiye’de evlenmekten mutluyuz. Balayımızı da burada geçireceğiz. Evlilik yıldönümleri için yine Fethiye’ye geleceğiz.’ 


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam