21/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Hakkında daha önce verilen mahkumiyet kararı onandığı gerekçesiyle HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliği düştü.

Figen Yüksekdağ’ın vekilliği düşürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hakkında daha önce verilen mahkumiyet kararı onandığı gerekçesiyle HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliği düştü.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği düşürüldü. Hakkındaki mahkumiyet kararının onanmasının ardından, Meclis'te okunan Başbakanlık tezkeresiyle Yüksekdağ’ın vekilliği düşürüldü.

4 Kasım’dan beri tutuklu bulunan Yüksekdağ, 2012 yılında bir cenaze törenine katıldığı için 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay 16. Ceza Dairesi 2 Kasım 2016’da bu cezayı onamıştı.

Bugün Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli imzalı tezkere Meclis Genel Kurulu'nda okundu. Ardından Yüksekdağ'ın vekilliği düştü.

LGBTİ haklarını savunan vekillerdendi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, 2015 yılında milletvekili seçilmeden önce “Siyasetin O Biçimi” dosyası kapsamında KaosGL.org’a verdiği röportajda şöyle demişti:

“Lezbiyen, gey, biseksüel ve transların siyasi mücadele yürütmeleri gereken ve buna mecbur oldukları bir dönem geliyor. Biz de siyaset alanında bu meseleyi doğrudan merkezi siyasetin konusu haline getirmeliyiz. Her yerde LGBTİ özgürlüğünü savunmak yetmiyor. Bir yerde bir trans katledildiğinde ya da Hükümet’ten doğrudan saldırılar geldiğinde daha merkezi ve makro eylem ve yanıtlar üretmemiz lazım.”

Röportajı okumak için tıklayınız.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam