25/06/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Filipinler Komünist Partisi, Stonewall ayaklanmalarının 45. yılını kutlamak amacıyla LGBT haklarına tam destek verdiğini açıkladı.

Filipinler Komünist Partisi’nden LGBT’lere tam destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Filipinler Komünist Partisi (CPP), Stonewall ayaklanmalarının 45. yılını kutlamak amacıyla LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) haklarına tam destek verdiğini açıkladı.
 
Herkese eşit davranın
 
Parti, resmî gazetesi Ang Bayan’ın 21 Haziran tarihli sayısında yayınladığı açıklamada, LGBT’lere yönelik ayrımcılıkla mücadele için tüm üye ve kadrolarını herkese eşit davranmaya çağırdı.
 
Merkez Komite’nin 1992’de gerçekleşen 10. Genel Kurulu’nda eşcinsel üyelerin birlikte yaşamasına izin verilmiş, 1998’de ise eşcinsel ilişkilerin tanınması partinin Evlilik Kural ve İlkeleri’nde yerini almıştı.
 
Partinin son açıklaması ise homofobi ve transfobiyle mücadelede daha belirgin bir duruş sergiliyor:
 
“Partimiz, üyelerine cinsiyetlerini seçme hakkını tanır ve buna saygı gösterir. Parti içi evliliğe ilişkin temel ilke ve kurallar bu durumda da geçerlidir.”
 
Partimizin kapıları LGBT’lere de açık
 
“Partimizin kapıları partimizde yer almak isteyen gey, lezbiyen, biseksüel ve translara kapalı değildir. Cinsiyet tercihi ne olursa olsun, Marksizm-Leninizm-Maoizm ile Filipinler Komünist Partisi’nin tüzüğünü kucaklayıp ilerletmeye hazır herkes üyemiz olabilir. Yeni Halk Ordusu, Kızıl savaşçıların cinsiyetlerini seçme hakkını tanımada benzer bir kural işletir.”  
 
Üyelerinin cinsiyet kimliğini tanıma konusunda adım atan Filipinler Komünist Partisi, LGBT’lere dair önyargılarla mücadelenin de altını çiziyor:
 
“Aşağılama kokan gülünç yorumlardan açık açık homofobiye kadar gey, lezbiyen, biseksüel ve translara yönelik ayrımcılık yozlaşmış toplumlarda yaygındır. Devrimci hareket, hem devrimci güçler, hem de kitleler arasında eğitimler düzenleyerek bu sorunun üzerine eğilir. Hareketimiz gey, lezbiyen, biseksüel ve transların maruz kaldığı baskıları ifşa eder ve kınar. Amacı, farklı cinsiyet tercihlerine sahip kişilerin karakterine ilişkin çeşitli sekter görüş ve tutumlar, önyargılı davranışlar ve çarpık kanaatlerle mücadele etmektir.”
 
Parti ayrıca devrimci LGBT’leri partinin bu alandaki kural ve politikalarını ilerletmeye teşvik ediyor.  

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam