18/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar Birlikte Güçlü ve İstanbul Pride, 19:30’da İsrail Başkonsolosluğu önünde “Filistin halkının yanındayız” demeye çağırıyor.

“Filistin halkının yanında olduğumuzu söylemek için buluşuyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar Birlikte Güçlü ve İstanbul Pride, bugün 19:30’da İsrail Başkonsolosluğu önünde “Filistin halkının yanındayız” demeye çağırıyor:

“Günlerdir Gazze’yi takip ediyoruz. İsrail’in saldırıları her geçen gün şiddetleniyor. Bir haftada atılan bomba miktarının çeyrek nükleer bomba şiddetinde olduğu söyleniyor. Hafta sonundan bu yana beş dakikada bir Filistinlinin öldürüldüğü günler yaşıyoruz. Öldürülenlerin çoğu kadın ve çocuk. İki yüzlü devletler her zaman olduğu gibi dünyanın her yerinde Filistin’den Rojava’ya sistematik olarak bir yandan kadınların bedenlerini savaş politikalarına alet ederken bir yandan da kadınların hayatlarını hiçe saymayı sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yalnızca bazı yaşamlar kutsal sayılırken Kürtlere, Filistinlilere sivil sayılma hakkı verilmiyor. Buna hayır demek için Filistin halkının ve Filistinli kadınların yanında olduğumuzu söylemek için buluşuyoruz.”


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam