02/03/2016 | Yazar: Kaos GL

HDP’li Filiz Kerestecioğlu Aile Bakanlığı bütçe görüşmelerinde devletin LGBTİ’lerin sorunlarına ilişkin herhangi bir politikası olmamasını eleştirdi.

Filiz Kerestecioğlu’ndan bütçe eleştirisi: LGBTİ’ler için politika oluşturulmuyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HDP’li Filiz Kerestecioğlu Aile Bakanlığı bütçe görüşmelerinde ‘kutsal aile’ kavramını ve devletin LGBTİ’lerin sorunlarına ilişkin herhangi bir politikası olmamasını eleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2016 bütçe görüşmeleri üzerine Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı. Kerestecioğlu dün (1 Mart) yaptığı konuşmada acilen Kadın Bakanlığı kurulması gerektiğini vurguladı, ‘kutsal aile’ politikalarının kadınlara şiddet olarak döndüğünü söyledi.

“Vatandaşlar sosyal yardıma muhtaç hale getiriliyor”

Engelli kadınların sorunlarına, sığınaklarda kalan kadınların yaşadıklarına değinen Kerestecioğlu hükümetin sosyal yardım politikalarını eleştirdi:

“İnsanların çalışmalarının sonucu elde etmeleri gereken insanca ücretleri, emekli maaşlarını, kıdem tazminatlarını vermek, sağlık güvencelerini sağlamak yerine, bunlardan kısarak yardımlara bütçe ayırıyorsunuz. Sosyal güvenlik ve sosyal korumayı sürekli aşındırırken vatandaşları sosyal yardımlara muhtaç hale getiriyorsunuz.”

“Savaş belli ki Aile Bakanlığı’nı ilgilendirmiyor”

Kerestecioğlu savaş politikalarını da eleştirerek şöyle devam etti:

“Kadınların ev işine harcadıkları zamanı azaltarak bakım emeğini toplumsallaştıracak, eşitliği güçlendirecek mahalle kreşleri, hasta bakımı, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerine bütçe ayırmak yerine, sermayeye para kazandıran dev projelere, savaşa kaynak aktarılıyor.”

“AKP Hükümeti’nin yürüttüğü özel savaş konsepti sebebiyle yaşamını yitiren 93 çocuk, 94 kadın da Bakanlığın ilgi alanına girmiyor belli ki.

“Belli ki kadınların öldürüldükten sonra soyulması, fotoğrafların özel harekatçı olduğu tahmin edilen birtakım kişiler tarafından basına sızdırılarak kadın bedenlerini aşağılamanın, işkence etmenin, cinsel şiddet uygulayarak alçaltmaya çalışmanın bir savaş taktiği olarak kullanılması da Aile Bakanlığını ilgilendirmiyor!

“Savaşın, evlerimizden çatışma bölgelerine, bedenlerimizi ve benliğimizi işgal eden bu erkek egemen yüzüne karşı ne yaptı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı! Duvarlara özel harekatçılar tarafından yazılan cinsel şiddet içeren sözlerle ilgili bir açıklama yaptı mı? Bölgedeki çocuklar, aileler için ne yaptı?”

“LGBTİ’ler için politika oluşturulmuyor”

LGBTİ’lerin sorunlarına da değinen ve bütçeye ‘en koyusundan mor red oyu’ vereceklerini belirten Kerestecioğlu, bu sorunlara ilişkin herhangi bir politika olmamasına dair şöyle konuştu:

“İstihdamda önemli sorunlar yaşayan, şiddete maruz kalan LGBTİ’ler için bir politika oluşturulmuyor. Translar nefret cinayetine maruz kalırken, iş bulamadıkları için çoğu trans birey muhtaç durumda ve şiddete açık durumdayken, devlete bağlı bir tane dahi LGBTİ sığınağı bulunmuyor.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam