08/09/2011 | Yazar: Kaos GL

8-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Filmekimi 10. kez sinemaseverlerle buluşacak.

Filmekimi 10 Yaşında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
8-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Filmekimi 10. kez sinemaseverlerle buluşacak. Lars von Trier, David Cronenberg, Cafer Panahi, Steven Soderbergh gibi ustaların son filmlerinin yanı sıra birçok ödüllü filmin gösterileceği festival bu sene ilk kez İstanbul dışına çıkacak.
 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi’nde, dünyanın belli başlı festivallerinde ödüller kazanmış, Berlin, Cannes, Venedik ve Toronto’da dünya prömiyerlerini yapan filmlerle usta yönetmenlerin son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak.
 
Filmekimi 5 şehre taşınıyor
Filmekimi 10. yılında yalnızca İstanbul’da değil, Türkiye’nin beş şehrinde daha sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini sunuyor. İstanbul’un yanı sıra, İzmir, Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır’da hafta sonları gösterimler yapılacak ve böylece Filmekimi Türkiye’nin dört bir yanında yeni sinema sezonunu müjdeleyecek.
 
Filmekimi seçkisi 13–16 Ekim’de İzmir YKM Cinebonus, 20–23 Ekim’de Bursa Burç ve Konya’da Kule Site Sineması, 27–30 Ekim’de Trabzon’da Cinebonus Forum Trabzon ve Diyarbakır’da Avrupa Sineması’nda izleyicilerle buluşacak.
 
Filmekimi Programında LGBT 
 
BEGINNERS / Mike Mills 
Mike Mills, otobiyografik öğeler taşıyan filminde, babasıyla sürprizli ilişkisini gayet içten bir şekilde anlatıyor. Beginners, yıllar süren evliliğinden sonra, karısının ölümü üzerine eşcinsel olduğunu açıklayan 75 yaşında bir baba ve oğlu arasındaki ilişkiyi ve içten sevgiyi anlatan “harikulade yaratıcı bir komedi”. Mike Mills’in 2005 yapımı ilk filmi Başparmak İstanbul Film Festivali’nde gösterildiğinde büyük ilgi toplamıştı. 
 
TOMBOY / Céline Sciamma 
1980 doğumlu genç Fransız yönetmen Céline Sciamma’nın son filmi TOMBOY, oyunlar, çocuk dünyası ve mutlu güzel yaz günlerini fon alarak cinsiyetle ilgili kalıpları inceliyor.
TOMBOY, Berlin’den Jüri Ödülü ile dönerken, Philadelphia’da Gey – Lezbiyen Jüri Özel Ödülü, San Francisco’da Gey – Lezbiyen İzleyici Ödülü ve Torino’da Gey – Lezbiyen En İyi Film ödüllerini kazandı. 10 yaşındaki Laure’un yeni taşındıkları kasabada kendisini “erkek” olarak tanıtmasını konu eden ve amatör çocuk oyuncuların olağanüstü performanslarıyla dikkat çeken TOMBOY, Berlin Film Festivali’nin Panorama ve Nesiller bölümlerinin açılışlarında gösterildi. 
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam