14/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 13. yolculuğuna Mart ayında İstanbul’da başlayacak.

Filmmor 2015 yolculuğuna Mart’ta İstanbul’dan başlayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 13. yolculuğuna Mart ayında İstanbul’da başlayacak. Kadınlar için kadınlarla birlikte sinema Diyarbakır, Adana, Nevşehir-Kapadokya, Muğla-Bodrum ve İzmirde sürecek.
 
Kadınlarla birlikte kadınlar için sinema yapmak, itiraz etmek, üretmek, düşlemek ve eylemek için 12 yıldır yolculuğunu sürdüren Filmmor, bu yıl da Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni düzenleyecek.
 
Filmmor Kadın Kooperatifi; 12 yıl önce, ilk kez Kadınlar Sinema Yapıyor diye başlayan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’yle, dünyanın her yerinden kadın yönetmenlerin filmlerini; atölye, panel, söyleşi gibi etkinliklerle kadın sinemacıları, kadınları buluşturmaya devam ediyor.
 
Festival Mart’ta başlayacak
 
‘İnce Örülmüş Sık Dokunmuş Filmler’, ‘Kadınların Şiddete Bakışı’, ‘Namus’, ‘Kadınların Tarihi: İtaat, İsyan’, ‘Feminizm’, ‘Bedeniyle Barışık Filmler’, ‘Umut Kadınlarda’, ‘Elbette Eşitiz! Peki Yaşarken Eşit Miyiz?’, ‘Hırpalanan, Susturulan, Görmezden Gelinen Kadınlar... Biliyoruz, Oradasınız’ ve ‘Kendine Ait Bir Cüzdan’ gibi çeşitli temalarda düzenlenen festival aynı coşkuyla bu yıl da seyircisiyle buluşacak.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival sonunda verilecek Altın Bamya Ödülleri Türkiye Sineması’ndaki cinsiyetçiliğe dikkat çekecek.
 
Ayrıca, 12 yılda Sinop’tan Diyarbakır’a Eskişehir’den Hakkari’ye Türkiye’nin yirmi şehrini gezen festival, Mart ayının ikinci haftasında İstanbul’da başlayan yolculuğuna gezici festivalle devam edecek.
 
13-22 Mart’ta İstanbul’da başlayacak olan 13. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Diyarbakır, Adana, Nevşehir-Kapadokya, Muğla-Bodrum ve İzmir’de sürecek.
 
2015 Altın Bamya Ödülleri
 
Türkiye Sinemasındaki erkek egemen bakışın, öykü ve görselliğin bu bakışla kurulması, kadınların bu bakışla temsil edilmesine bir karşı duruş olarak ortaya çıkan Altın Bamya Ödülleri sinemada cinsiyetçi bakış ve klişelerin sona erdirilmesi ve gelecek yıllar ödül verilecek film bulunamaması dileğiyle 7. kez verilecek.
 
Festival programının yakın zamanda açıklanması bekleniyor. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam