08/09/2015 | Yazar: Kaos GL

14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne başvurular başladı. Son tarih 1 Kasım.

Filmmor 2016’ya başvurular başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali'ne başvurular başladı. Son tarih 1 Kasım.

14. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne başvurular başladı. Festival; 2016 Mart ayının ikinci haftası İstanbul’da başlayacak, gezici gösterimlerle devam edecek. Festivale yönetmeni ya da yönetmenlerinden biri kadın olan filmlerin en geç 1 Kasım’a kadar başvurması gerekiyor.

Filmlerin İngilizce altyazılı DVD ya da Blu-Ray ön izleme kopyalarıyla birlikte:

- Katılım Formu

- Filmin yönetmeni/yönetmenlerinin fotoğraf ve özgeçmişi

- Filmden iki fotoğraf (yüksek çözünürlükte)

- Varsa filmin basın dosyası

- Filmin kısa özeti ve künyesini elektronik ortamda Filmmor’a iletilmesi bekleniyor.

Detaylı bilgiyi şuradan edinebilirsiniz.

Filmmor ve düşleri

2003 yılında kurulan ve sadece kadınların katılımına açık olan Filmmor Kadın Kooperatifi kadınlarla kadınlar için sinema yapmak, itiraz etmek, üretmek, düşlemek ve eylemek için var!

Filmmor, kadınların sinema ve medyaya katılımını, bu alanda kendilerini ifade edebilme, iletişim ve üretim alan, olanak ve güçlerini artırmayı ve kadınların cinsiyetçi olmayan temsil ve deneyimlerini yaygınlaştırmayı amaçlar.

MEDİZ-Kadınların Medya İzleme Grubu, İstanbul Feminist Kolektif, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu gibi kadın örgütleriyle ortak platform ve kampanyalarda emek verir.

Kadınların sinema bilgi ve deneyimi edinip 6 yılda 12 de film ürettiği Atölyemor: Kadınların Sinema Atölyesi’ni düzenler.

Kadınların Gözünden Kadınlar-Fotoğraf Sergisi, Namus İçin Neler Çektik-Film-Fotoğraf Sergisi, Ev İşlerine Hapsolmayalım İstanbul’a Çıkalım-Film-Fotoğraf-Tasarım Sergisi gibi sergiler, Cinsiyetçi Olmayan Medya İçin, Cinsiyet Eşitliğinin İnşası gibi konferanslar organize eder.

Şimdiye kadar yapımını tamamladığı on iki filmde olduğu gibi, kadınlarla kadınlar için kadınlık hallerine dair filmler yapar.

Ve sadece kadın yönetmenlerin filmleriyle, her yıl İstanbul’da başlayıp Diyarbakır’dan Denizli’ye, Sinop’tan Kars’a, Urfa’dan Eskişehir’e Türkiye’nin farklı şehirlerini dolaşan, “Kadınların Şiddete Bakışı”, “Namus” “Bedeniyle Barışık Filmler” gibi temalar ve çeşitli etkinliklerle Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni yapar. Festivalde Türkiye sinemasındaki cinsiyetçiliğe dikkat çekmek ve gelecek yıllar vermemek dileğiyle Altın Bamya Ödülleri de verir.

Sinemada, medyada ve nihayet her alanda cinsiyetçiliğin, şiddet ve ayrımcılığın olmadığı bir yaşam düşler...


Etiketler: medya
İstihdam