16/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul’da dört ayrı filmle devam ediyor.

Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul’da dört ayrı filmle devam ediyor.

                               "Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum" filminden

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde günün ilk filmi, “Yemekteydik ve Karar Verdim / We Were Dining And I Decided”. 2015, Türkiye yapımı olan filmin yönetmeni Görkem Yeltan. Yeltan bu filmde, ataerkil bir aileyi ele alıyor ve “mutlu” bir ailenin derinlerine iniyor.

Festival kapsamında bugün izleyebileceğiniz “Çok Uzak Fazla Yakın / Far Away To Close” 2016 Türkiye yapımı bir film. Türkan Derya’nın yönetmenliğindeki filmi, üniversitede okuyan iki gencin tanışmalarının ardından yaşadıkları aşkı iniş-çıkışları ile anlatıyor.

Filmmor’un bugün için bir diğer filmi, Senem Tüzen yönetmenliğindeki “Ana Yurdu / Motherland”. 2016 yapımı film “anne-kız” ilişkilerini işliyor. İstanbul’dan kaçıp, üzerinde çalıştığı ilk romanını tamamlamak için vefat eden anneannesinin Orta Anadolu'daki köy evine yerleşmeye karar veren bir kadının uzun süredir görüşmediği annesinin ziyareti ile değişen ilişkilerini konu ediniyor.

Festivalin bugün için son filmi, “Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum / I still Hide to Smoke” Film, 2016, Fransa, Yunanistan, Cezayir yapımı. Rayhana’nın yönetmenliğini yaptığı film hamamda geçiyor. Film, farklı sosyal sınıflardan gelmiş ve çeşitli biçimlerde erkek şiddetiyle tanışmış dokuz kadının, erkeklerden uzak bir yerde din, siyaset, aşk ve aile hakkında sohbet etmesini ve yer yer çatışmasını konu alıyor. Filmin yönetmenin de Festival’de olacağını hatırlatalım.

19 Mart Pazar gününe dek sürecek olan Filmmor Kadın Filmleri Festivali ayrıntılı programı için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam