13/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul’da dört ayrı filmle izleyicilerini bekliyor.

Filmmor sinemada kadın hikâyeleriyle devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul’da dört ayrı filmle izleyicilerini bekliyor.

                                                    Hari’nin Günlüğü / Chronicles of Hari

2001 yılında kurulan ve sadece kadınların katılımına açık olan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin her sene düzenlediği Filmmor Kadın Filmleri Festivali devam ediyor.

Festivalde bugün, “Toz / Dust”, “Yağmurlarda Yıkansam / Wish to Wash with Rain”, “Hari’nin Günlüğü / Chronicles of Hari” ve “Başkasının Evi / House of Others” filmlerini izleyebilirsiniz.

“Toz/Dust”, Türkiye ve Afganistan yapımı 2015 yılında çekilen bir film. Gözde Kural’ın senaryosunu yazı yönettiği Toz, Afgan asıllı üç kardeşin İstanbul’da geçen hikâyesini anlatıyor. Kardeşlerden Azra’nın Afganistan’a dönmek ve köklerini araştırmak istemesiyle film bir ailenin kendi tarihini savaşın izleriyle yeniden okumasını mümkün kılıyor.

Filmmor’da bugün izleyebileceğiniz bir diğer film, 2015 Türkiye yapımı “Yağmurlarda Yıkansam / Wish To Wash With Rain”. Gülten Taranç’ın yazı yönettiği Yağmurlarda Yıkansam, ailesini bir cinayet sonucu kaybeden bir kız çocuğunun büyüme hikâyesi.

“Hari’nin Günlüğü / Chronicles of Hari” de festival kapsamında bugün izleyebileceğiniz filmlerden biri. 2015, Hindistan yapımı Hari’nin Günlüğü’nü Ananya Kasaravalli yönetmiş. Hindistan’da bir sahil kasabasında geçen film, tanınmış geleneksel bir halk sanatı olan Yakshagana sanatını icra eden ve genelde kadın rollerinde oynadığı için ailesi ile arası bozulan Hari’nin hikâyesine odaklanıyor.

Festival’de bugün 2016, Çek yapımı “Başkasının Evi / House of Others” filmini de izleyebilirsiniz. Rusudan Glurjidze’nin yönettiği Başkasının Evi, aslında yönetmenin kendi hikâyesinden yola çıkarak çektiği bir film. 90’lı yıllarda bir Gürcü köyünde geçen hikâye, savaşa rağmen hayatta kalma ve yerleşme çabasını anlatıyor.

 19 Mart Pazar gününe dek sürecek olan Filmmor Kadın Filmleri Festivali ayrıntılı programı için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam