06/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Yeni Koronavirüsü salgını nedeniyle festivali ertelediğini duyuran Filmmor’un online gösterimlerinde bugün Sharmeen Obaid-Chinoy’un “Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” serisinde yer alan “Adalet Savaşçıları” filmi var.

Filmmor’un online gösterimlerinde bugün: Adalet Savaşçıları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı korona virüsü nedeniyle festivali ertelediğini duyuran Filmmor, online gösterimlere başladı. Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin bu yıl 18.’sini düzenleyeceği Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali her gün bir filmi sinemaseverlerle buluşturuyor. Filmmor sosyal medya hesabından her gün izlenebilecek filmin ücretsiz ve herkes tarafından erişilebilecek linkini paylaşıyor.

“Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” serisi Filmmor’da

Global Fund for Women’in “Fundamental: Gender Justice. No Exceptions” beş kısa bölümden oluşan karakter odaklı bir belgesel film dizisi. Her bölüm, cinsiyet eşitliği için mücadele veren, statükoyu bozarak tarihin akışını değiştirmeye çalışan feminist hareketlerden aktivistlerin hikâyelerine ışık tutuyor.

Haiti’den Şili’ye, Hong Kong’dan Sudan ve Lübnan’a dünya çapında benzeri görülmemiş siyasi ayaklanmaların olduğu bir dönemde, izleyicileri temel insan hakları için ayakta duran toplumsal hareketler ve aktivistlerle doğrudan etkileşime davet eden “Fundamental: Gender Justice. No Exceptions”, 6-10 Nisan boyunca Filmmor’un online gösterimlerinde Türkiye’den izleyicilerle buluşacak.

Bugünün filmi: Adalet Savunucuları

Sharmeen Obaid-Chinoy / 2020 / Renkli / 17’ / Portekizce-Türkçe Altyazılı

Brezilya’daki siyah kadınların ırkçılık ve patriyarkayla mücadelesi…

Filmi buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam