15/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Fırat Uran’ın ilk öykü kitabı yayınlandı. Olamayanlar, İstanbul, Los Angeles, New York, Adana’dan hikayeleri anlatıyor.

Fırat Uran’dan öykü kitabı: Olamayanlar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Otobanda Kaybolanlar ve Kara Köpek kitaplarının yazarı Fırat Uran, Bu kez öykü kitabıyla okurların karşısına çıkıyor. Daha önce roman kaleme alan yazar, içerisinde 10 kısa öykünün yer aldığı “Olamayanlar” isimli kitabı ile edebiyat dünyasına dönüş yapıyor.

Ülkemizde LGBTQ+ alanında yazdığı romanları ile dikkat çeken yazar, bu alanda az olan eser sayısına yazdığı son öykü kitabı ile bir yenisini ekliyor.

Sander Kitabevi’nden çıkan Olamayanlar, okuyucuları ile buluşmaya başladı. İlk kez öykü kitabı kaleme alan Uran, bu eserinde de LGBTQ+ temasını ele alıyor. İstanbul, Los Angeles, New York, Adana gibi dünyanın ve ülkemizin farklı yerlerinde geçen birbirinden bağımsız 10 öykü ile yeni bir edebi alana da giriş yapmış oluyor.

Kitabın çizimlerini Birce Kirkova yaptı

Eserlerinde renkli illüstrasyonlara da yer veren Uran, ‘’Olamayanlar’’ da distopik karakterleri ve meşhur yeşil yılanları ile tanıdığımız Birce Kirkova ile çalıştı. Kapağında iki adamın maskeler ile öpüşmeye çalıştığı kitabın içerisinde bulunan neon renkli görseller oldukça ilgi çekici.

firat-uran-dan-oyku-kitabi-olamayanlar-1

Fırat Uran kimdir?

1988 yılında Adana’da dünyaya gelen Fırat Uran, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık ruhsatını aldıktan sonra UCLA Üniversitesinde yazarlık üzerine birtakım eğitimler aldı. Ardından New York Film Academy’de yönetmenlik eğitimini tamamlayan Uran, ülkemizde “Ölüm Hastalığı” isimli tiyatro oyununu yönetti. 2018 yılında “Otobanda Kaybolanlar” isimli ilk kitabı çıkan Uran’ın, 2020 yılında ikinci romanı “Kara Köpek” i yayınlandı. Bugünlerde dördüncü kitabı ”Ben Kitap Yazmak İstiyorum” un okuyucuyla buluşmasını bekliyor. Detaylı bilgi için: www.firaturan.com

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

firat-uran-dan-oyku-kitabi-olamayanlar-2

Arka kapaktan

Kendini sevmeyi öğrenen, özgürlüğün anlamını çözmeyi kelimeler, sesler ve renkler yoluyla arayan biricik Fırat Uran'ı seviyorum. Sesinin duyulmadığını, evrende yalnız olduğunu, sevilmediğini ve anlaşılmadığını düşünen her insan için yazılarıyla dost oluyor. Ne güzel bir hediye bizlere.

Kalben (Müzisyen)

Olamayanlar, bir LGBTİ+ olmaktan öte günümüzde insan olmaya dair bir hikâyeyi anlatıyor. Hayatından bir kelebek ömrü kadar kısa sürede gelip geçenler içinde bir cis-geyin aşka tutunma çabası, tutunulacak bir aşk olmadığında usulca oradan ayrılışı...

Leman Sevda Darıcıoğlu (Performans Sanatçısı)

Böyle saf ve temiz bir dille anlatılar okumayı ve kendi yaşadıklarımı hatırlamayı özlemişim. Samimi bir dille yazılmış. Şahane!

Metin Fox Akdemir (Film Yönetmeni)

Uran, yeni kitabında İstanbul, New York, Tahran, Los Angeles ve Adana'dan olamayan queer aşkları anlatmış. Her hikâyeye o an dinlemek isteyeceğiniz şarkılar eşlik ediyor.

Ahmet Rüstem Ekici (Sanatçı)

Yaşamın kıyısından tanıdık hikâyeleri okurken, kendi heyecanlarım geldi aklıma. Çok beğendim, mutlaka okuyun.

Cake Mosque (Drag Queen)

Fırat, sözcüklere dans ettirmeyi, içindeki ve dışarıdan gelen müziği asla susturmamayı; ânı, anıyı, hayatı yaşamayı bilen biri. Bunu yazdıklarına yansıtması tesadüf değil. Kendinizi onun hikâyelerine bırakın. Pişman olmayacaksınız.

Buket Konur (Editör)


Etiketler: kültür sanat
nefret