12/10/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Foça Sokakta Platformu, 2019 Türkiye yerel seçimleri için yayınladığı “Nasıl bir başkan?” yazısında “cinsiyet ve cinsel yönelim” ibaresine yer verdi.

Foça Sokakta: “Cinsiyeti ve cinsel yönelimi ne olursa olsun” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Foça Sokakta Platformu, 2019 Türkiye yerel seçimleri için yayınladığı “Nasıl bir başkan?” yazısında “cinsiyet ve cinsel yönelim” ibaresine yer verdi.

Foça Sokakta Platformu, 2019 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Platform, “Nasıl bir belediye başkanı? Nasıl bir Foça Belediyesi?” başlıklı broşürün tanıtıldığı açıklamada, “cinsiyet” ve “cinsel yönelim” ibarelerine şöyle yer verdi:

“Foça’nın tüm siyasi görüş ve inançların demokratik ve özgür biçimde varlığını sürdürebileceği bir kent olması yolunda aktif bir belediyecilik anlayışı bekliyoruz. Sadece adayı oldukları partinin değil, siyasi görüşü, etnik kimliği, cinsiyeti, cinsel yönelimi, vicdanî inancı ne olursa olsun bütün Foçalıların Belediye Başkanı olacağını; sahip olduğu yetkileri Foça’da demokrasinin, özgürlüklerin, barış içinde birlikte yaşamın güçlendirilmesi için kullanacağını ve bunu nasıl yapacağını açıklamasını istiyoruz; bu meseleyi seçim kampanyasının ana ekseni haline getirmesini bekliyoruz.”


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret