01/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Fransa’nın LGBTQ Hakları Elçisi Jean-Marc Berthon, 17 Mayıs Derneği’nin davetiyle Ankara’ya geldi.

Fransa LGBTQ Elçisi Berthon Ankara’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin Fransa'da LGBTİ+ yaşlılığı çalışan Grey Pride ile ortak düzenlediği “Hastalıkta, Sağlıkta, Yaşlılıkta” etkinlikleri Ankara’da başladı. 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında Türkiye ve Fransa’daki durumun değerlendirildiği HIV panelini, Fransa’nın LGBTQ Hakları Elçisi Jean-Marc Berthon açtı.

17 Mayıs Derneği’nin davetiyle Ankara’ya gelen Elçi Berton, açılış konuşmasında LGBTQ haklarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi:

“Dünyada onlarca ülkede hâlâ eşcinsellik suç olarak görülüyor. Bu, hiç adil değil ve büyük bir skandal. Öte yandan eşcinselliğin suç olmaktan çıkartılmış olması yetmez, eşit haklar için mücadele etmek gerekir.”

Berthon, Türkiye’deki temaslarına ilişkin ise şöyle dedi:

“17 Mayıs Derneği ve Grey Pride’ın çabalarıyla geldiğim Türkiye’deki LGBTİ+ hareketi beni çok etkiledi. 17 Mayıs Derneği ile ayrıca da görüşebildim ve çok etkilendim. Çok güçlü ve donanımlı bir hareket var Türkiye’de.”

17 Mayıs Derneği LGBTİ+ Yaşlılık Çalışmaları, Fransa’da LGBTİ+ yaşlılığı çalışan GreyPride örgütü ile 1-2 Aralık 2023 tarihlerinde etkinlikler düzenliyor. LGBTİ+’ları “hastalıkta, sağlıkta, yaşlılıkta” temasıyla bir araya getiren etkinliklerde HIV ve yaşlılık çalışmaları tartışılıyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, dünyadan, hiv
İstihdam