02/11/2012 | Yazar: Kaos GL

Fransa’da, doğum izinleri de eşcinsel ebeveynler düşünülerek değiştirilmesinin ardından homofobiyle mücadele’de önemli bir adım atılıyor.

Fransa’da homofobi ile mücadele ilköğretimde başlayacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa’da, doğum izinleri de eşcinsel ebeveynler düşünülerek değiştirilmesinin ardından homofobiyle mücadele’de önemli bir adım atılıyor. Eşcinsellik ilkokul müfredatında Fransa ve Kadın Hakları Bakanı Najat VallaudBelkacem ayrımcılık karşıtı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fransız bakanları haftada bir saat cinsiyetçilik kursu için ders sıralarında toplayan VallaudBelkacem bu kez de gözünü homofobiyle mücadeleye dikti. VallaudBelkacem’in çarşamba günü açıkladığı bir dizi yeni plan arasında ilkokuldan itibaren çocuklara cinsel yönelim, eşcinsel evlilikler ve LGBT sorunları üzerine eğitim verilmesi de bulunuyor.
 
Eğitim Sendikası ne diyor
Öğretmenler Sendikası Sekreteri Daniel Labaquere, cinsel eğilimler konusundaki en önemli mücadele alanının eğitim olduğunu söyleyerek " Hükümetin eşcinsel ve bekar ebeveynler konusunu , altı ya da yedi yaşındaki çocuklar için okul müfredatına alması, yılanın başının küçükken ezilmesi anlamına geliyor " yorumunda bulundu. Labaquere’e göre Fransa ’ da eşcinsel ailelerin çocuğu olan yaklaşık 300 bin öğrenci bulunuyor. Okul müfredatındaki yeni uygulamanın eşcinselliği teşvik edici unsurları olmayacağını vurgulayan Labaquere, "Ev yaşantıları yanlış anlaşılan, hatta bu yüzden kötü muamele gören ve dışlanan öğrenciler olması doğru değil. Bu tıpkı şişman olduğu ya da gözlük taktığı için alay konusu olan çocukların durumuna ilişkin harekete geçmekle aynı şey " diye konuştu. Eşcinsel evliliğe yeşil ışık homofobiyle mücadele kapsamındaki yeni uygulamalar minik öğrencilere verilecek derslerin yanı sıra, eşcinsel karşıtı nefret suçları konusunda polise eğitim verilmesi ve trans bireylerin yasal olarak tanınması yönünde bir dizi adımlar atılmasını içeriyor
 
Sadece okullar değil ayrımcı kurumlara da müdahale
Bakan VallaudBelkacem, eşcinselleri " tedavi " edebileceklerini iddia eden, özellikle dinî kuruluşlara karşı da çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Fransa parlamentosu, Ocak 2013’te Sosyalist hükümetin sunduğu eşcinsel evliliklerin önünü açacak yasa tasarısını oylayacak.

  


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam