03/07/2024 | Yazar: Defne Güzel

GALADER, LGBTİ+’ların yaşadığı problemleri anlatmak üzere milletvekilleriyle görüşmeye başladı. Dernek, milletvekillerine ilettiği mektubu daha fazla vekile ulaşmak için açık bir şekilde yayınladı.

GALADER’den milletvekillerine açık mektup: “Çocuklarımızın yaşadıklarına aileleri olarak yakın tanıklığımızı sizinle paylaşmak istiyor ve desteğinizi bekliyoruz.” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Gökkuşağı Aileleri (GALADER), son dönemde LGBTİ+’lara dönük artan baskılara ses çıkarılması için milletvekilleriyle görüşüyor. LGBTİ+ karşıtı politikaların bakanlıkların ve başkanlıkların eylem planlarına girmesi, LGBTİ+ karşıtı söylemlerin merkezi idare ve siyasiler tarafından olağanlaştırılması, LGBTİ+’ların insan hakları ihlallerine maruz bırakılması karşısında GALADER, milletvekillerini ses çıkarmaya, birlikte yol yürümeye davet ediyor.

24 Nisan’da TİP Milletvekili Ahmet Şık ve CHP Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan’la görüşen GALADER temsilcileri Nedime Erdoğan ve Atilla Dirim, 26 Nisan’da DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk Özen ve 27 Haziran’da ise DEM Parti Milletvekili Burcugül Çubuk ile görüştü.

“LGBTİ+’ların hakları için mücadele eden aileleri var”

GALADER temsilcisi Nedime Erdoğan görüşmelerin önemini şöyle aktardı:

“Davetimize olumlu yanıt veren milletvekilleriyle görüşüyoruz. Mevcut Anayasa değişikliği önerisi ya da etki ajanlığı yasa tasarısı LGBTİ+’ların haklarını ihlal edebilecek sonuçlar doğurabilir. Bizler bu sonuçların oluşmaması için milletvekilleriyle görüşüyoruz. Bu görüşmelerde kendilerinden bizi başka vekillerle de tanıştırmalarını, konuyu bizden dinleyebileceklerini söylüyoruz. LGBTİ+’ların hakları için mücadele eden aileleri var. Bu sebeple kendilerini güç birliğine çağırıyoruz. Parti ayırt etmeksizin daha fazla vekille görüşmek istiyoruz. Bizim burada olduğumuzu ve kendilerine bu meseleyi anlatabileceğimizi bilsinler. Bu sebeple mektubumuzu açık bir şekilde yayınlayarak vekillerden destek bekliyoruz.”

GALADER’in milletvekillerine gönderdiği mektup ise şöyle:

“Sayın Milletvekili,

Size Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği adına LGBTİ+ ebeveynleri olarak yazıyoruz. 2019’dan beri derneğimiz, LGBTİ+ ebeveynleri ve çocuklarını güçlendirme, temel hak ve özgürlükleri savunma, toplumsal önyargıları kırma amacıyla çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Bizler ve LGBTİ+ çocuklarımız, bu toplumun bir parçası olmamıza rağmen çeşitli ayrımcılık ve haksızlıklarla karşılaşmaktayız. Çocuklarımızın yaşadıklarına aileleri olarak yakın tanıklığımızı sizinle paylaşmak istiyor ve desteğinizi bekliyoruz. Ailelerin ve çocuklarımızın yaşadığı zorluklara dikkatinizi çekmek ve ebeveynlerin gözünden yaşananlar hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Görüşme için uygun bir zaman belirlemek adına sizinle iletişime geçmeyi umuyoruz. İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.”


Etiketler: insan hakları, aile, siyaset
İstihdam