16/10/2014 | Yazar: Mehmet Akın

Galatasaray Üniversitesi Lion Queer Kulübü, 21 Ekim Salı günü Lubunca üzerine yüksek lisansını yazmış Nicholas Kontovas’ı ağırlayacak

Galatasaray Üniversitesi’nde Lubunca konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Galatasaray Üniversitesi Lion Queer Kulübü, 21 Ekim Salı günü Lubunca üzerine yüksek lisansını yazmış Nicholas Kontovas’ı ağırlayacak.
 
Üniversitenin Lion Queer Kulübü, Indiana Üniversitesi’nden dilbilimci Nicholas Kontovas’ı konuşmacı olarak ağırlıyor. Kontovas, yüksek lisans tezi olarak hazırladığı Lubunca araştırmasını dinleyicilerle paylaşacak.
 
Nicholas Kontovas, Indiana Üniversitesi’nde Orta Avrasya Araştırmaları alanında tamamladığı yüksek lisans tezinde Lubunca’nın tarihini inceledi. Bu dilin bir queer argo olarak tarihi gelişimini ortaya koyan tezini, 21 Ekim Salı günü saat 17.30’da Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy Kampüsü’nde sunacak.
 
Kontovas, konuşmasında Lubunca’nın dününden ve bugününden, hangi dil ve kültürlerden etkilendiğinden ve Osmanlı’dan günümüze değişiminden bahsedecek. Türkçe olacak sunum, isteğe göre İngilizce de yapılabilecek.
 
Lion Queer, ilgili olan herkesi kampüsüne çağırıyor. Dışarıdan gelenlerin akinmehmet34@gmail.com adresine mail atması gerekiyor.
 
Nicholas Kontovas kimdir?
 
Nicholas Kontovas, ABD’nin New York eyaletinde dünyaya geldi. Chicago Üniversitesi’nde Dilbilim alanında lisans eğitimini gördü. Çin’de değişim programı sırasında azınlık dillerine ilgisi başladı ve Uygurca öğrendi. Yüksek lisans derecesini Indiana Üniversitesi Bloomington’da Orta Avrasya Çalışmaları alanında tamamladı. Aynı üniversitede Orta Avrasya Çalışmaları ve Dilbilim alanında doktorasına halen devam ediyor. Bir süredir Türkiye’de yaşayan Kontovas, anadil olarak İngilizce ve Fransızca’yı ve Türkçe, Uygurca, Çince, Farsça, Yunanca dillerini konuşuyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam