23/09/2010 | Yazar: KAOS GL

Öğretim üyesi Nazım Dikbaş, dün akşam (21 Eylül) Tophane'de iki sanat galerisine düzenlenen saldırının bir tartışma sonucu gerçekleşmediğini, &q

Galericiler
Öğretim üyesi Nazım Dikbaş, dün akşam (21 Eylül) Tophane'de iki sanat galerisine düzenlenen saldırının bir tartışma sonucu gerçekleşmediğini, "organize bir saldırı olarak doğrudan yapıldığı"nı söyledi.
Saldırıda yaralan Dikbaş, "Olayın tekrar etmesine fırsat vermemek için yaşananlara tanık tüm insanları Beyoğlu Karakolu'na ifade vermeye çağırdı.
 
"Sosyal ve kültürel hayat için bir tehdit oluşturabilir"
"Emniyet ve siyasi partiler duyarlılıkla yaklaşırlarsa bu gibi saldırıların önünün kesileceğine inanıyoruz. Aksi takdirde bu tür eylemler daha vahim boyutlar kazanabilir ve kentimizin sosyal ve kültürel hayatı için bir tehdit haline gelebilir."
Yaşananların dünle sınırlı olmadığını ifade eden Dikbaş, okuduğu ortak basın açıklamasında, "Bir süreden beri, Tophane'de bir grubun sanat galerilerinin açılışını ve çalışmalarını engellemeye yönelik şiddet içeren eylemlerine şahit olduk. Çeşitli defalar galerilerimiz, sanatçılar ve izleyiciler taciz ve tehdit edildi. Bu eylemlerin İnternet üzerinden ve mahalledeki mekanları kullanarak örgütlenen bir grup tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz" dedi.
Tophanenin kültürel çeşitliliğinin ve dokunun kalıcı bir parçası olduklarına inandıklarını kaydeden Dikbaş, saldırının tüm sanat kurumları için ciddi bir uyarı olduğunu söyledi; saldırının ciddi şekilde soruşturularak, sorumlular hakkında işlem yapılması talep edildi.
Toplantıya Tophane Art Works grubunu oluşturan yedi galeriden beşi Pi Art Work'ten Yeşim Turanlı, Galeri Non'dan Derya Deniz, Outlet'ten Azra Tüzünoğlu, Elipsis Gallery'den Sinem Yörük ile Rodeo Galeri'den Silvia Kovluali ve iş insanı Osman Kavala da katıldı.

Etiketler: insan hakları
nefret