05/06/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde haftanın ilk günü LGBTİ’ler ‘sapık’ ve ‘suçlu’ damgalanıyor.

Gasteler aynı mavalı okuyor: Ya ‘suçlu’ ya ‘sapık’! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gastelerde haftanın ilk günü LGBTİ’ler “sapık” ve “suçlu” olarak damgalanıyor.

                                                     Eser: Pep Boatella

Gastelerin LGBTİ gündeminde bugün iki olumsuz haber yer alıyor.

İlk haber Ayrıntılı Haber Gazetesinden Fatih Oruç’un köşe yazısı, diğer haber Hürriyet Çukurova’dan bir kent haberi.

Fatih Oruç, “Sapık başbakan sapık first lady” başlığını attığı yazıda, Brüksel'de gerçekleşen "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı"nda lider eşlerinin bir araya geldiği “first lady’ler” buluşmasında, Lüksemburg Başbakanı eşinin katılımından rahatsız olduğunu yazmış.

Oruç eşcinselleri “sapık” olarak damgaladığı köşesinde, “Aslında bu fotoğraf, demokratik devletlerin önde giden en demokrat liderlerinin ahlaksızlıklarının, müptezelliklerinin ve rezilliklerinin fotoğrafı. Bu ahlaksızlıklarını, müptezelliklerini ve rezilliklerini de dünya kamuoyuna göstererek üstünlük sağladıklarını zannediyorlar” diye yazmış.

Bu korkunç homofobik haberden bunaldıysanız KaosGL.Org editörlerinden Gözde Demirbilek’in Lüksemburg Başbakanı’nın eşi hakkındaki hakkında çıkan haberlere ilişkin kaleme aldığı yorum yazısına buradan göz atabilirsiniz.

Translar suçlu değildir!

Hürriyet Çukurova’da Hakan Köker’in hazırladığı “Muhtarlarımız yazıyor” yazı dizisinde, Adana Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nahit Kızıl’ın sözlerine yer veriyor. Kızıl, Seyhan Çocuk Parkında akşam saatlerinde uyuşturucu kullanıldığından, hırsızların dolaştığından ve travestilerin bulunduğundan şikâyetçi olmuş. Hürriyet Çukurova Gazetesi bu haber ile transseksüelleri, kriminalize ediyor, transları suçlu olarak ifade ediyor.

Yarın gastelerde LGBTİ gündemiyle devam edeceğiz, bizi takip edin.


Etiketler: medya
nefret