15/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

2013 Altın Küre Ödülleri, Jodie Foster’ın lezbiyen olarak açılmasına tanıklık etti.

Gasteler Bizi Söyler – 15 Ocak 2013 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2013 Altın Küre Ödülleri, Jodie Foster’ın açılmasına tanıklık etti. “Cecil B. DeMille onur ödülü”nü kazanan ünlü oyuncu ve yönetmen, teşekkür konuşmasında lezbiyen olduğunu açıkladı.
 
Konuşmasına önemli bir açıklama yapacağını belirterek başlayan Foster, “söylüyorum işte, yüksek sesle ve onurlu bir biçimde … yalnızım,” dedi. Kahkahaların ardından “zaten binlerce yıl önce, taş devrinde” açıldığını söyleyerek ünlülerden hayatlarının her parçasını paylaşmalarının beklenmesini eleştirdi ve mahremiyetin önemini vurguladı.  
“Hayatımın en derin aşklarından birine hakkını teslim etmeden burada durmamın imkânı yok: Cesur eşim, eski sevgilim; ama hayat boyu kız kardeşim erdemli ruh, itirafçım, kayak arkadaşım, danışmanım, 20 yıldır en candan arkadaşım, Cydney Bernard. Teşekkür ederim, Cyd. Modern ailemizle çok gurur duyuyorum. İnanılmaz oğullarımız, Charlie ve Kit, benim nefes alma ve gelişme sebebim, kanım canım. Ve çocuklar, eğer bilmiyorsanız, bu şarkı, tüm bunlar, bu şarkı sizin için.”
 
“Jodie Foster buradaydı, hâlâ buradayım, ve görülmek, derinden anlaşılmak ve çok çok yalnız olmamak istiyorum.”
 
Foster’ın lezbiyen olarak açılmasına yer veren Milliyet, Güneş ve Vatan gazeteleri haberlerinde olumlu bir dil kullandılar. +1 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya
nefret