24/12/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Eğer Esmeray kimdir hâlâ bilmiyorsanız en kısa; ama kesinlikle yetersiz bir tarifle trans, feminist, aktivist, tiyatrocu, yazar diyebiliriz.

Gasteler Bizi Söyler – 24 Aralık 2012 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bugün Hürriyet’te Cansu Çamlıbel’in Esmeray’la yaptığı röportaj vardı. “Kürt, feminist ve transeksüelim” başlığıyla yayınlanan yazıda Esmeray cinsiyet geçiş ameliyatındaki kısır edilme zorunluluğundan Türkiye’deki siyasî partilerin LGBT meselesine yaklaşımına kadar doyurucu bilgiler veriyor. Milliyet’ten Melis Alphan da yazısında okurlarına bu röportajı okumalarını tavsiye ediyor ve hak talepleri konusunda devletin “bakarız, yaparız, bir durun hele” yaklaşımını eleştiriyor.
 
Esmeray: “Bana yeniden dünyaya gelme şansı verseler, yine transeksüel olarak dünyaya gelmek isterdim çünkü tırnak içinde normal doğsaydım bu kadar şeyin farkında olmazdım. Belki de köyümde olurdum. Belki torunum bile vardı. Benim ablam benden 1 yaş büyük,  40 yaşında kocaman torunları var. Ben de muhtemelen öyle olurdum ve dünyadan bihaber olurdum.”
 
Eğer Esmeray kimdir hâlâ bilmiyorsanız en kısa; ama kesinlikle yetersiz bir tarifle trans, feminist, aktivist, tiyatrocu, yazar diyebiliriz. Taraf’taki haftalık yazılarında muhalif duruşunu gündelik hayatın gerçekliğiyle birleştiren bir anlatımı var. Kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak hazırladığı “Cadının Bohçası” adlı gösteriden sonra şimdilerde “Yırtık Bohça”yla seyirci topluyor. Fırsat bulursanız mutlaka izleyin.  

Etiketler: medya
İstihdam