06/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ilk gey magazin dergisi GayMag, 4 Ağustos’ta Mariah Carey röportajıyla çıktı.

GayMag dergisi Mariah Carey röportajı ile çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye’nin ilk gey magazin dergisi GayMag, 4 Ağustos’ta Mariah Carey röportajıyla çıktı. Derginin yayın yönetmeni Fatih Kocatürk, İstanbul’daki D&R mağazalarında yerini alan derginin çok yakında tüm Türkiye’deki D&R mağazalarından ücretsiz olarak edinilebileceğini belirtiyor.
 
GayMag müzik editörü Cenk Erdem’in Mariah Carey ile yaptığı röportajdan bölümler şöyle:
 
Birçok eşcinsel hayranınız sizin de melez oluşunuzla ilgili kendinizi farklı hissettiğiniz üzerinden bağ kuruyor olabilir; peki sizin aklınıza hangi nedenler geliyor?
 
Müziklerimi dinleyen farklı profillerde dinleyicilerimin olduğunun kesinlikle bilincindeyim ama her seferinde en kişisel, en samimi ve en iyi albümümü kaydetmek niyetiyle yola çıkıyorum. Neler söylemem ya da nasıl olmam gerektiği üzerine baskı yaratabilecek tüm beklentilerden özgürleşmeye ve sadece kalbimden geçtiği gibi ifade etmeye ihtiyaç duyuyorum. Erkek hâkimiyetinde bir dünyada bir kadın olarak, feminist mentalitesi bana çok doğru geliyor ve bu mücadeleyi kişiselleştirmeme de yol gösteriyor… Ama aslında gerçek referansım insan hakları ve eşitliği, sadece kadın ve erkek arasındaki meseleler değil. Dolayısıyla kendilerini bastırılmış azınlıklar olarak gören ya da gerçekten de bastırılan azınlıklara sözlerim ilham ya da güç veriyorsa çok mutlu olurum… Hepimiz aynıyız ve hepimiz aynı şeyleri istiyoruz: mutlu olma hakkı, nasıl olmak istiyorsak öyle olmak ve kimi sevmek istiyorsak onu sevmek.
 
Çok yakın eşcinsel arkadaşlarınız da var mı?
 
Elbette var, tasarımcım, asistanım, takımımda dolu LGBT yakınım var. Ayrıca küçük bir kızken annem çok açık fikirliydi ve çok farklı arkadaşları vardı, dolayısıyla eşcinsel olmak bana hiçbir zaman yanlış ya da tuhaf görünmedi. En iyi arkadaşları da eşcinsel bir çiftti, Ernie ve Mort, ve aslında beni bir şekilde beraber büyüttüler. Tanıyabileceğiniz en tatlı adamlardı ve benim şarkılar söylediğim küçük gösterilerimi de hep izlerlerdi. Bugün olsa, sanırım onlara eşcinsel dayılarım denilebilirdi. Bazen kalacak yerimiz olmadığında onlarda kalırdık. Onların evine gideceğimiz zamanlar sabırsızlanırdım çünkü evlerini de çok güzel süslemişlerdi.
 
Türkiye’nin ilk eşcinsel magazin dergisine destek vermek istediniz; sizce dünyada eşcinsellik algısı ile ilgili neler değişmeli?
 
Bence insanlar sadece aşka saygı göstersinler. Eşcinsel, heteroseksüel, biseksüel fark etmez… Dünyanın her yerinde evlilik eşitliğini sağlayabilmek de isterdim. Eğer iki kişi evlenmek istiyorlarsa, umuyorum ki bu onların hakkı. Herkes ne isterse yapabilmeli ve mutluluğunun peşinde olmalı.
 
Röportajın tamamını derginin sitesinden, derginin yayın yönetmeni Fatih Kocatürk’le yaptığımız röportajı ise bu bağlantıdan okuyabilirsiniz. 

Etiketler: medya
İstihdam